Miért csalják meg a férfiak a nőket?

Miért csalják meg a férfiak a nőket?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért csalják meg a férfiak a nőket?

Minden nő, aki volt már megcsalva szeretne erre választ kapni. De valójában a férfiak vagy a nők hajlamosabbak a házasságtörésre?

Ki hajlamosabb a megcsalásra?

Nem kérdéses, hogy a férfiak könnyebben képesek megcsalni feleségüket (ezt egy, a Virginia Egyetem átlal végzett kutatás is bizonyítja). Ez nemcsak azért van így, mert a férfiak bűnösebb természetek, hanem mert a társadalom toleránsabb a férfiak gaztetteivel szemben. Valamikor ha egy férfi megcsalta nőjét, egy hagyományos bölcsességgel magyarázta, hogy ő egyszerűen csak férfi és ösztöneinek él, de ha egy nő csalta meg a férjét, akkor a társadalom megvetette és kiközösítette.

A férfiak és a nők különböző módon csalnak. A férfiak hajlamosabbak megunni partnerüket és „új hússal” csillapítani „étvágyukat”. Ettől a nő úgy érzi eldobható, önbizalma pedig a padlóra kerül. A nők ezzel szemben akkor csalják meg férjüket, ha már érzelmileg teljesen elhidegültek egymástól, és a sors egy új szerelmet hozott számára.

A férfiak hűtlenségének biológiai okai vannak?

Ha egy nőt megcsalnak, általában azzal magyarázza, hogy a férfiak így vannak biológiailag beállítva. Az állatok például gyakran „szerelembe esnek”, de ritka az az állatfaj, amely hűséges tud maradni (pl. egyes madárfajok, delfinek képesek a hűségre).

Az evolúció során, mi homo sapiensek is a kezdetek kezdetén több partnerrel is voltunk, mára azonban az értelmi és érzelmi fejlődéssel egyidejüleg a romantikus házasságot és monogámiát tekintjük életcélunknak. Letagadhatatatlan, hogy a férfiak ténylegesen szét szeretnék szórni magjaikat, hogy minél több utódjuk lehessen, ezt azonban intelligenciával és tudatos hűséggel ki kell tudni védeni.

De miért is csalnak a férfiak?

Nem hiszem, hogy lehet ez ellen tenni bármit is. Nem a nő szépségén és fiatalságán múlik ez. Aki hajlamos megcsalni párját, az nehezen tud megváltozni – olyan ez, mint az alkoholizmus, könnyű visszaszokni.

A férfiak stratégiákat és elméleteket találnak ki arról, miért kellett feleségüket megcsalniuk – például, hogy a nő nem teszi már boldoggá, esetleg nem jár már kedvében. Az igazság az, hogy a férfiak így keresik a kiutat a kapcsolatból, a hűtlenség a jele, hogy újra szabadságra vágynak. Természetesen nem minden férfi enged a bűvöletnek, vannak akik megtalálják házaséletükben azt a változatosságot és boldogságot, amelytől nem érzik, hogy új vizekre kellene evezzenek.

A házasságtörés utáni házasság

Nehéz megbocsájtani egy hűtlen férfinak. Minden házasságtörés kicsit más, néha a férfi próbál mindent helyre hozni és hatalmas megbánást mutat, más férfi a reménytelenség érzésével meg sem próbál javítani házasságán. A békülés azon múlik, mennyire képesek megbeszélni a házastársok a problémát, és mennyire akarja a két fél, hogy újra egy párt alkossanak. A házasság csakis akkor tud működni, ha a nő túl tudja tenni magát az „eseten” és újra fel tud nézni férjére. A férfinak mindvégig őszintének kell lennie, és valóban akrnia kell feleségét.

Nagyon gyakran azonban a házaspárok nem tudják megbeszélni a problémákat és inkább elkerülik egymást, ez pedig váláshoz vezet. Hogy miért is csalják a férfiak a nőket, az legtöbb esetben az unalmassá vált házassággal magyarázható, amikor a férfiak szem elől vesztik a házasságukból származó előnyöket. Pedig tény, hogy egy sikertelen házasság után szinte minden férfi boldogtalan, tehát alábecsülte házassága fontosságát és már késő a megbánásra. A nők ezzel ellentétben sokkal jobban megvannak egy válás után, mint a férfiak.

Egy olyan világban élünk, ahol a válás és hűtlenség nagyon gyakori, ennek pedig nem szexuális, hanem érzelmi okai vannak. Hiányzik a házaspárok közül az az erős kötődés és kölcsönös tisztelet, amelyek egy jó házasság alapkövei.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!