Mielőtt rövidre vágatnád a hajad ezzel jobb, ha szembesülsz

Mielőtt rövidre vágatnád a hajad ezzel jobb, ha szembesülsz

Címlap / Stílus / Haj / Mielőtt rövidre vágatnád a hajad ezzel jobb, ha szembesülsz

Döntsd el milyen frizurát szeretnél

A haj levágása fontos döntés, hisz akár évekre megpecsételi kinézetedet. Ezért ha le szeretnéd vágatni, tisztázd magadban a következőket: milyen hossz, forma és szín állna jól. Próbálj esetleg fel néhány rövid parókát, ebből rájössz, hogy fog állni a rövid haj. Addig is meríts ötletek a galériánkból.

Készülj fel, hogy sok baj lesz vele

A hosszú haj nagyon kényelmes tud lenni, hiszen ha nem akarunk bajlódni vele, egyszerűen csak összekötjük és már kész is vagyunk. A rövid hajat azonban könnyen elalusszuk, ami a hosszúval nem fordul elő. A rövid hajat be kell állítani reggelente, ami nem kis munka, mire a megfelelő rutint megszerezzük.

Rövid frizura
istockphoto

Gyakori fodrász

Ha hosszú a hajad, tulajdonképpen akkor mész fodrászhoz, amikor kedved tartja, vagy amikor már lenőtt a festék. Rövid hajjal ez nincs így, rendszeresen, frizurától függően 2-3 havonta kell járni vele, hogy mindig megfelelően álljon. A frizura sokszor szétesik, ha a haj akár csak néhány centit is nő, ezért csak akkor vállald be, ha lesz időd, türelmed és persze pénzed minderre.

Kezelhetőség

Hiába voltál néhány napja fodrásznál, a legközelebbi hajmosásnál várhatóan gondban leszel, hogy miért nem lett ugyanolyan a hajad, mint amikor eljöttél a szalonból. Sajnos megvan az esélye, hogy sok időbe telik elsajátítani az új haj kezelését. Ha úgy érzed, hogy a munkád miatt most nem szeretnél megengedni magadnak egyetlen összekuszálódott frizurával töltött napot sem, akkor a vágatást halaszd későbbre, esetleg a szabadságolásod elejére.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást