6 SOS frizura ötlet hajmosás előtti napokra

6 SOS frizura ötlet hajmosás előtti napokra

Címlap / Stílus / Haj / 6 SOS frizura ötlet hajmosás előtti napokra

Akinek hosszú haja van, az pontosan tudja, hogy a hajmosás nem 10 perces mutatvány – főleg, ha a hajszárító, vasaló is előkerül. Vannak olyan napok, amikor egyszerűen nem fér bele az időbe ez a rutin, bár én inkább az edzések miatt szoktam csúsztatni egy-egy nappal a hajmosást: nem sok értelme van gondosan elkészíteni a frizurám, amikor tudom, hogy másnap délután már tönkre is teszem. Szerencsére ezekre a napokra akadnak olyan hajviseletek, amik arra a pár órára tökéletesen elrejtik a hiányosságokat!

Megemelt lófarok

Néhány éve őrületesen divatos volt a megemelt lófarok, szinte mindenki így hordta a haját. Ezt a frizurát azonban nem csak azért imádjuk, mert annyira praktikus, hanem mert a retrónak köszönhetően megint nagyon trendinek számít.

Amiért pedig bevetheted a hajmosás előtti utolsó napon az, hogy a fejtetőn meg kell emelni, esetleg kicsit tupírozni a hajszálakat.

A zsíros hatást annál jobban erősíted, minél jobban ráfésülöd a fejedre a hajszálakat – ezért célszerű ennek ellenkezőjére törekedned és megemelned legalább a frufrud vonalát, mielőtt összefogod a tincseidet.

 

Fejkendő konttyal

A konty jó választás lehet a hajmosás előtti napon, de csak akkor, ha nem fésülöd túlságosan szorosra, hiszen így feltűnővé válnak a zsíros szálak.

Sajnos azonban ez sokszor kivédhetetlennek tűnik, főleg akkor, ha nem túlságosan sűrű a hajad, vagy éppen szögegyenesek a tincseid.

Ebben az esetben jó választás a manapság szintén divatos fejkendő, aminek a visszatérést ugyancsak a retrónak köszönhetjük.

Az a legjobb benne, hogy pontosan azt a kényes részt tudod elrejteni a segítségével, ami problémásnak bizonyul: egyszerűen és trendin takarhatod el a zsíros hajtöveket.

 

Széles hajpánt

Míg a fejkendő inkább a lezserebb, fiatalosabb öltözékhez passzol igazán, addig a hajpántok már tökéletesen illenek a nőiesen csinos, elegánsabb összeállításokhoz is.

Ezekkel a kiegészítőkkel nem árt ugyanakkor vigyáznod, ebben az esetben sem szerencsés, ha a hajpánttal nagyon leszorítod a tincseidet a fejtetődre.

Ugyanakkor egy-egy szélesebb hajpánttal elrejtheted a zsíros töveket, illetve meg is emelheted azokat, ha először kicsit hátra, majd utána enyhén előre tolod a hajbavalót a fejtetődön.

 

Fordított duplafonás

A fonás jó választás a hajmosás előtti utolsó napon, dacára annak, hogy ezek a fonatok többnyire rásimulnak a fejtetőre.

Ez nem hátrány akkor, ha szoros fonásról beszélünk, ezek a frizurák nem emelik ki a haj zsírosságát.

Ráadásul sokkal könnyebb a hajat fonni akkor, ha nem frissen mosott, ezért érdemes ekkor gyakorolnod, ha még kezdő vagy.

A változatosság jegyében érdekes lehet a fordított kalászfonás, amit szimplán és duplán is elkészíthetsz ezekben a napokban.

 

Félkonty a fejtetőn

A félkontyok is nagyon trendi viseletnek számítanak és mindenekelőtt praktikusak is akkor, ha szeretnéd egy nappal elhúzni a hajmosást.

Válaszd le a fejtetődön lévő hajszálakat, majd a már korábban is említett okok miatt kicsit tupírozd, lazítsd meg ezt a területet.

A rögzítés során valamilyen masnival, vagy szalaggal fogd össze a tincseket, ezzel is erősítve a retró vonalat.

A szabadon lévő szálakat érdemes egy kicsit begöndörítened, hiszen a hullámokban sokkal kevésbé tűnik fel, hogy nem frissen mosott a hajad.

 

Konty és fonat

Ha nem megy túl jól a fonás, akkor se keseredj el, hiszen vannak olyan frizurák, amiken könnyedén begyakorolhatod ezt a technikát – és még a hajmosás előtti utolsó napokban is bevetheted őket.

Egy, kettő, vagy akár három fonattal is haladhatsz a fejtetődön, ám elég, ha csak addig fonod a hajadat, amíg jól látod, mit csinálsz.

Ezután a befont tincs végét rögzítsd egy kontyban, amit tűzz le a fejed hátsó részén.

Érdemes a frufrud oldalsó részét szabadon hagynod, esetleg átöblítened, és beszárítanod, így az ott levő tincsek frissen mosott hatást keltenek majd.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást