Stílus / Haj

6 SOS frizura ötlet hajmosás előtti napokra

Akinek hosszú haja van, az pontosan tudja, hogy a hajmosás nem 10 perces mutatvány – főleg, ha a hajszárító, vasaló is előkerül. Vannak olyan napok, amikor egyszerűen nem fér bele az időbe ez a rutin, bár én inkább az edzések miatt szoktam csúsztatni egy-egy nappal a hajmosást: nem sok értelme van gondosan elkészíteni a frizurám, amikor tudom, hogy másnap délután már tönkre is teszem. Szerencsére ezekre a napokra akadnak olyan hajviseletek, amik arra a pár órára tökéletesen elrejtik a hiányosságokat!

Megemelt lófarok

Néhány éve őrületesen divatos volt a megemelt lófarok, szinte mindenki így hordta a haját. Ezt a frizurát azonban nem csak azért imádjuk, mert annyira praktikus, hanem mert a retrónak köszönhetően megint nagyon trendinek számít.

Amiért pedig bevetheted a hajmosás előtti utolsó napon az, hogy a fejtetőn meg kell emelni, esetleg kicsit tupírozni a hajszálakat.

A zsíros hatást annál jobban erősíted, minél jobban ráfésülöd a fejedre a hajszálakat – ezért célszerű ennek ellenkezőjére törekedned és megemelned legalább a frufrud vonalát, mielőtt összefogod a tincseidet.

 

Fejkendő konttyal

A konty jó választás lehet a hajmosás előtti napon, de csak akkor, ha nem fésülöd túlságosan szorosra, hiszen így feltűnővé válnak a zsíros szálak.

Olvastad már?  10 wow! frizura, amit fél perc elkészíteni

Sajnos azonban ez sokszor kivédhetetlennek tűnik, főleg akkor, ha nem túlságosan sűrű a hajad, vagy éppen szögegyenesek a tincseid.

Ebben az esetben jó választás a manapság szintén divatos fejkendő, aminek a visszatérést ugyancsak a retrónak köszönhetjük.

Az a legjobb benne, hogy pontosan azt a kényes részt tudod elrejteni a segítségével, ami problémásnak bizonyul: egyszerűen és trendin takarhatod el a zsíros hajtöveket.

 

Széles hajpánt

Míg a fejkendő inkább a lezserebb, fiatalosabb öltözékhez passzol igazán, addig a hajpántok már tökéletesen illenek a nőiesen csinos, elegánsabb összeállításokhoz is.

Ezekkel a kiegészítőkkel nem árt ugyanakkor vigyáznod, ebben az esetben sem szerencsés, ha a hajpánttal nagyon leszorítod a tincseidet a fejtetődre.

Ugyanakkor egy-egy szélesebb hajpánttal elrejtheted a zsíros töveket, illetve meg is emelheted azokat, ha először kicsit hátra, majd utána enyhén előre tolod a hajbavalót a fejtetődön.

 

Fordított duplafonás

A fonás jó választás a hajmosás előtti utolsó napon, dacára annak, hogy ezek a fonatok többnyire rásimulnak a fejtetőre.

Ez nem hátrány akkor, ha szoros fonásról beszélünk, ezek a frizurák nem emelik ki a haj zsírosságát.

Ráadásul sokkal könnyebb a hajat fonni akkor, ha nem frissen mosott, ezért érdemes ekkor gyakorolnod, ha még kezdő vagy.

A változatosság jegyében érdekes lehet a fordított kalászfonás, amit szimplán és duplán is elkészíthetsz ezekben a napokban.

Olvastad már?  Dús, göndörödő a hajad? Ezek a frizurák állnak a legjobban!

 

Félkonty a fejtetőn

A félkontyok is nagyon trendi viseletnek számítanak és mindenekelőtt praktikusak is akkor, ha szeretnéd egy nappal elhúzni a hajmosást.

Válaszd le a fejtetődön lévő hajszálakat, majd a már korábban is említett okok miatt kicsit tupírozd, lazítsd meg ezt a területet.

A rögzítés során valamilyen masnival, vagy szalaggal fogd össze a tincseket, ezzel is erősítve a retró vonalat.

A szabadon lévő szálakat érdemes egy kicsit begöndörítened, hiszen a hullámokban sokkal kevésbé tűnik fel, hogy nem frissen mosott a hajad.

 

Konty és fonat

Ha nem megy túl jól a fonás, akkor se keseredj el, hiszen vannak olyan frizurák, amiken könnyedén begyakorolhatod ezt a technikát – és még a hajmosás előtti utolsó napokban is bevetheted őket.

Egy, kettő, vagy akár három fonattal is haladhatsz a fejtetődön, ám elég, ha csak addig fonod a hajadat, amíg jól látod, mit csinálsz.

Ezután a befont tincs végét rögzítsd egy kontyban, amit tűzz le a fejed hátsó részén.

Érdemes a frufrud oldalsó részét szabadon hagynod, esetleg átöblítened, és beszárítanod, így az ott levő tincsek frissen mosott hatást keltenek majd.