5 trendi rövid frizura arcformák szerint – Ez passzol hozzád a legjobban

5 trendi rövid frizura arcformák szerint – Ez passzol hozzád a legjobban

Címlap / Stílus / Haj / 5 trendi rövid frizura arcformák szerint – Ez passzol hozzád a legjobban

Kerek archoz

Sokáig tartotta magát a tévhit, hogy a kerek archoz nem előnyös a rövid frizura, de ez azért ebben a formában egyáltalán nem igaz. Sarah Hyland kerek pofijához például remekül passzol ez az éppen az áll vonaláig érő frizura.

Ha kerek az arcod, egy hosszú oldalfrufru is jól fog állni, nem szabad azonban túlságosan oldalra tenned a választékot.

A lazább hullámok, a kifelé kunkorodó hajvégek is előnyösek, akár csak a tépett fazon. Fontos, hogy olyan frizurát kérj, aminek van egy kis textúrája, és nem lapul le a fejtetőn.

Hosszúkás archoz

A hosszúkás arcformánál a legtöbben olyan frizurát részesítenek előnyben, ami kicsit szélesíti, tömöríti az arcot, ezért a félhosszú frizura kimondottan előnyös lehet.

Az idei trendek szerint azonban nyugodtan vágathatsz ennél rövidebb tincseket is, a valamivel az áll vonala alá érő, lépcsőzetes fazon például kimondottan előnyös, különösen, ha egy frufru is társul hozzá, ami lehet oldalra fésült, de a legfrissebb trendek jegyében akár telt is, bár vedd figyelembe, hogy a nagy melegben ez nem feltétlenül a legpraktikusabb megoldás.

Háromszög arcformához

A cél az erős áll lágyítása, illetve hogy ne kerüljön még nagyobb hangsúly az arccsontra.

Előnyösek azok a frizurák, amelyek a fejtetőn tömöttebbek, texturáltak, lazák, hullámosak, oldalt pedig keskenyebbek, lágyulnak.

Egy hosszabb fazonú pixie például jó választás lehet, de csak akkor, ha a hajadnak van tartása, és nem fog a fejed tetejére lapulni.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást