Mi történik akkor, ha te változol, viszont a környezeted marad a régi?

Mi történik akkor, ha te változol, viszont a környezeted marad a régi?

Címlap / Életmód / Egészség / Mi történik akkor, ha te változol, viszont a környezeted marad a régi?

Életed során sok változáson fogsz még keresztülmenni és nem biztos, hogy a körülötted lévő emberek is ezzel párhuzamosan fognak majd változni, sőt könnyen megeshet, hogy bizonyos élethelyzetekben egyedül maradsz majd. De ne ess kétségbe, mert mindig van kiút.

Éld meg a fájdalmat!

A változás fájdalommal jár, melynek során elveszíthetsz barátokat, szerelmet, de akár családtagokat is. Soha nem lesz komfortos helyzet, viszont a legnagyobb fájdalmak között is tudnod kell, hogy ez mind téged szolgál.

Ha éppen benne vagy, akkor biztosan nem így látod, de mikor meglátod majd a fényt az alagút végén, tudni fogod, hogy miről beszélünk.

Fontos, hogy ne nyomd el magadban, ne próbáld meg nem történté tenni és főleg ne tagadd le soha saját magad előtt. Éld át a fájdalmat minden porcikáddal, mert csak ezután tudsz főnixként feltámadni és újból elkezdeni építkezni.

Ne ragaszkodj ahhoz, ami már nem szolgál

Fájdalmas és sajnálatos tény, de vannak olyan emberi kapcsolatok, melyek csak egy bizonyos időre szólnak.

Ez nem azt jelenti, hogy egyből ki kell iktatnod azokat a személyeket az életedből, akikkel jelenleg kapcsolatotok nincs a toppon, de, ha úgy látod, hogy nagyon más irányba haladtok, akkor ideje búcsút intened ezeknek az embereknek.

A jó hír, viszont az, hogy soha nem maradsz egyedül, mivel az elengedéssel megteremted a helyet az újaknak. Azoknak, akik a megváltozott élethelyzetedbe illenek.

Ehhez az kell, hogy ne legyél biztonsági játékos és ne ragaszkodj a megszokotthoz, csakis ahhoz, ami téged szolgál és boldoggá tesz.

Engedd el, szeretetben!

Az elengedés soha nem nehézkes, bosszús és nem dühből jön. Ha ezeket érzed, akkor még nem állsz készen az elengedésre.

Ugyanis mikor elengedsz valakit, akkor azt békességben és szeretetben tudod megtenni, pontosan azért, mert már felkészültél a változásra és tudod, hogy minden érted történik.

Ha úgy érzed, hogy visszafordíthatatlan változás lépett be az életedbe, viszont a párod, vagy barátaid képtelenek ezt feldolgozni, az nem a te hibád.

Mindenki fél a változástól, viszont az az igazán boldog ember, aki ennek ellenére mégis beleugrik az ismeretlenbe. Ezt nevezzük hitnek és ez lesz az, ami téged előrébb fog vinni.

Fogadd el, hogy ők még nem tartanak ott

Sokan esünk abba a hibába, hogy szeretnénk, ha szeretteink is megtapasztalnák a változás szelét, ezért őket is belekényszerítjük abba a helyzetbe, amin mi átmegyünk, csak közben egyet felejtünk el…, hogy ez nem az ő életük.

Lehet, hogy ők még korántsem tartanak azon a tudati szinten, mint most te és nem is biztos, hogy szeretnének.

Puszta önzőség lenne magaddal rántanod őket csak azért, hogy te kevésbé szenvedj.

Nem, majd, ha akarnak, szabad akaratukból veled tartanak, de, ha nem, akkor hagynod kell, hogy más irányba induljanak.

Ne félj!

Egy olyan változás, ami kihat az egész életedre, az egyszerre félelmetes és izgalmas. Mondogathatod, hogy nem szereted az állóvizet, de akkor ne lepődj meg, ha megkapod, amire vágysz.

Mert senki sem szereti az ismeretlent, a szokatlant, mégis folyton az új kihívásokra vágyunk. És ez így van jól. Neked csupán egy dolgod van. Légy nyitott a változásra még akkor is, ha ebben egyedül veszel majd részt.

Soha nem maradsz egyedül, mindig a megfelelő emberek érkeznek majd melléd, de ehhez az kell, hogy merj beleugrani az ismeretlenbe, a lehető legnagyobb hittel a szívedben.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást