Mérleg jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Mérleg jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Címlap / Életmód / Ezotéria / Mérleg jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Születésünk pillanatában szinte mindannyian teljesen egyedi térképet kapunk az asztrológiában: számos bolygó hat ránk ebben a különleges időpontban. Ezek közül kiemelkedik a napjegyünk, avagy a zodiákusunk, ami alapvetően meghatározza a személyiségünket, ennek megfelelően a párkapcsolatunkat is.

De vajon az egyes jegyekhez milyen nehézségek és magaslatok társulnak automatikusan?

Magaslat: rendezett és ízléses

A Mérleg férfiakat szinte azonnal fel lehet ismerni kiemelkedő ízlésükről. Nagyon sokat adnak magukra, a megjelenésükre és bizony a környezetükre is. Az ilyen férfiaknak mindig rendezett az otthonuk és a külsejük, szeretik szép és drága holmikkal körbevenni magukat.

Ruhákból is előnyben részesítik a kifinomult, márkás darabokat, amiket remek szépérzékkel válogatnak össze.

A párkapcsolatot illetően ez nem csak vonzalmi-magaslatot jelent, hanem bizony azt is, hogy egy Mérleg férfival könnyű együtt élni: ő nem csak szereti, hanem szívesen őrzi is a rendet. 

Magaslat: állandóságra vágynak

A Mérleg jegyű férfiak számára fontos dolog a biztos pont az életükben, ami a párkapcsolati életükben is megmutatkozik. Nem váltogatják túl sűrűn a partnereiket, ez alól legfeljebb fiatal koruk adhat felmentést. A Mérlegek ugyanis a legjobban az ismerkedéssel járó romantikát élvezik a szerelemben, ennek köszönhetően hajlamosak lehetnek a kalandozásra. Azonban amint szerelembe esnek, már le is cövekelnek – ehhez azonban egy kifinomult, ideálokat megtestesítő és nyugodt nőre van szükségük.

Magaslat: nagyon diplomatikus

Igazi magaslat a Mérleg férfiakkal való párkapcsolatban a diplomatikusságuk: számukra a felek egyenrangúak a szerelemben, és bár előnyben részesítik a „hagyományos” szerepeket, mégis az egyenlőségre törekszenek.

Egyenesen menekülnek a heves, vad viták elől, egy Mérleg férfival nem is igazán lehet veszekedni.

Mindez szerencsére nem jelenti azt, hogy ne kommunikálnának kiválóan, ugyanis abban jeleskednek – ha valakivel, akkor egy Mérleg férfival nem nehéz pontot tenni a nézeteltérések, konfliktusok végére. 

Nehézség: szőrszálhasogató lehet

Rosszabb napjaikon a Mérleg férfiak könnyen szőrszálhasogatóvá válnak. Amikor megbomlik az a harmónia, amit nagyon fontosnak tartanak, akkor előveszik kevésbé kedves és finom énjüket. Számukra már az is elég lehet a veszekedéshez, ha valamit nem a helyére tettél vissza, vagy nincs olyan makulátlan rend otthon, ami – szerintük – elvárható lenne. Sajnos az sem ritkaság, hogy szépérzéküket a párkapcsolatukra is kivetítik, és előfordulhat, hogy a partner megjelenését illetik kritikával.

Nehézség: nehezen cselekszik

A Mérleg férfiakkal órákon át lehet cseverészni a párkapcsolatról, vagy éppen a problémákról, azonban szeretik a megoldás lehetőségét elhárítani maguktól. Hajlamosak arra, hogy mindenhez túlságosan intellektuálisan álljanak hozzá, és emiatt sokkal jobbak elmélkedésben, mint cselekvésben.

Bár nagyon lényeges számukra az érzelmi megközelítés, gyakran éppen az érzelmeik azok, amiket nehezen vállalnak fel, még nehezebben mondanak ki.

Általában noszogatásra, támogatásra van szükségük ahhoz, hogy ténylegesen cselekvésre bírhassuk őket.

Nehézség: hirtelen haragú

Szorosan összefügg a kritikával a hirtelenharagúság, mint párkapcsolati nehézség. A Mérlegek sosem szánt szándékkal bántanak másokat, főleg nem azokat, akikkel együtt is élnek. Azonban gyakran nehezen tudják türtőztetni magukat, és érzékenységük hirtelenharagúságban nyilvánul meg. Ekkor könnyen bántódást okoznak, amit később megpróbálnak a lehető leggyorsabban kijavítani. Azonban ezt egy sértődékeny, vagy hasonlóan érzékeny partner nem feltétlenül tudja mindig a helyén kezelni, és ez számos konfliktushoz vezethet a Mérleg férfiak oldalán.

Képek forrása: kegfir/Depositphotos.comdima_sidelnikov/Depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást