5 partnertípus, akiktől a szakértők szerint érdemes lenne távol tartani magadat

5 partnertípus, akiktől a szakértők szerint érdemes lenne távol tartani magadat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 partnertípus, akiktől a szakértők szerint érdemes lenne távol tartani magadat

A szakértők is rendszeresen felhívják a figyelmünket arra, mennyire fontos figyelnünk rá, milyen embertípusokkal hoz össze minket a sors. Így tett Ronald E Riggio Ph.D. életvezetési tanácsadó, a Psychology Today szerzője is. Bár ő is tisztában van vele, hogy az embereket nem igazán lehet kategorizálni, sokat segíthet felismerni, kivel van dolgod, ha egy kicsit sablonok mentén gondolkozol.

Az énközpontú

A nárcisztikus férfiak olyan énközpontú emberek, akik úgy érzik, minden róluk szól – beleértve a kapcsolatukat is. Egy ilyen férfinak sajnos sosem leszel elég, sosem tudsz neki eleget adni, mert ő azt gondolja, a világ összes kincse (vagy éppen nője, szerelme, pénze) is kevés lenne számára.

A nárcisztikus partnerrel való együttélés azt jelenti, hogy a társad elvárja, hogy folyamatosan dicsért őt és a tevékenységét. A saját problémáidat, érzéseidet viszont el kell rejtened: azoknak úgy sincs jelentőségük. Nagyjából úgy képzeld el, hogy te mindenedet odaadod, feláldozod, cserébe viszont szinte semmit sem kapsz.

Kell ennél mérgezőbb kapcsolat?

A mindent tudó

Az ilyen típusú partnerek is tökéletesnek hiszik az életüket, megjelenésüket, külsejüket, rendszeresen mások fölé helyezik magukat. Ez persze nagyon vonzó is tud lenni, amivel csak adjuk alájuk a lovat, de hosszútávon sajnos nem jövedelmezik egy ilyen párkapcsolat.

A mindent tudó férfiak rámutatnak a vélt vagy valós hibáinkra, és minden egyes alkalommal lecsippentenek egy kisebb-nagyobb darabot az önbecsülésünkből. Legfőbb motivációjuk az, hogy domináljanak és igazuk legyen, számukra nem lényeges, hogy ezért mások mit áldoznak fel.

Mindent tudó partner
g-stockstudio/istockphoto.com

Az érzelmileg tanácstalan

Az előző férfiak igazi agresszorok lehetnek ehhez a típushoz képest, de az érzelmileg tanácstalan partnerek is hihetetlenül mérgezőek tudnak lenni, főleg  hosszútávon. Nagyon nehéz tőlük kicsit is eltávolodni, szakítani velük, mert egyébként ideális jelöltek, szeretetteljesek a kapcsolat szempontjából.

Ugyanakkor nagyon nehezen kommunikálnak, ha az érzelmeikről van szó, mindent harapófogóval kell belőlük kihúzni. Ez visszaveti a közös fejlődést, folyton azt fogod érezni, mintha két kézzel tartanának vissza és állandóan elbátortalanítanának. Azzal a partnerrel, aki nem hajlandó az érzelmi kommunikációra, nem lehet növekedni, előrelépni – ez sajnos hideg és távolságtartó, bizalmatlan hangnemű kapcsolathoz vezet hosszútávon.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást