Egy mérgező párkapcsolat 10 kimerítő jele. Ismerd fel időben!

Egy mérgező párkapcsolat 10 kimerítő jele. Ismerd fel időben!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Egy mérgező párkapcsolat 10 kimerítő jele. Ismerd fel időben!

1/10 Nem nézi jó szemmel, ha a családoddal beszélsz vagy találkozol

Egy mérgező ember nem érti, miért beszélsz annyit anyukáddal, ő ugyanis nincs jóban a családjával és neheztel rád, amiért te közel állsz a tiédhez. A teljes figyelmed magának akarja, nem szeretné, hogy mással is foglalkozz, ezért igyekszik gyengíteni a családi köteléked.

2/10 Duzzog, ha a barátaiddal szervezel programot

Mindkét félnek kell, hogy legyen élete a kapcsolaton kívül is, ez így természetes és egészséges, de egy toxikus partner ilyenkor megsértődik és lelkiismeretfurdalást kelt benned, amiért nem vele vagy a barátaid helyett. (Később addig is fajulhat a dolog, hogy ezt egyenesen megtiltja)

3/10 Mindig mindenért te vagy a hibás

Ráadásul triviális dolgokat fúj fel. Elmaradt a virág megöntözése vagy otthon felejtett valamit? Minden miattad van, mindenért te vagy felelős, ezzel is az önbizalmad gyengíti.

4/10 A bolhából elefántot csinál

Még ha valami tényleg a te hibád is, akkor is aránytalan a kiakadása. Apróságokért kiabál veled, sokszor azt is eléri, hogy elsírd magad. Mindenki hibázik, de egy partner dolga nem a ledorongolás, hanem a vigasztalás és ez utóbbi az, amire egy ilyen ember nem képes.

5/10 Állandóan véded mások – és magad – előtt a viselkedését

Egy idő után a környezetednek szemet szúr, hogy nem bánik jól veled, de te még tagadod. Nehéz napja volt a munkában, sok stressz éri, bal lábbal kelt fel stb. A folyamatos bántó viselkedést és kedélyingadozást nem lehet ilyen kifogásokkal magyarázni, te viszont állandóan véded.

martin-dm/istockphoto.com

6/10 Mintha szívességet tenne, mikor veled van

Ő megsértődik, ha a családoddal, barátaiddal találkozol, vagy a hobbidnak hódolsz és magaddal foglalkozol, ugyanakkor mikor megpróbálsz valami közös programot szervezni, akkor kelletlen és úgy viselkedik, mintha ez tőle nagy kegy és szívesség lenne.

7/10 Állandóan felhozza az exeidet

Minden múltbéli kapcsolatodra féltékeny, állandóan az exeidről kérdezget és hozzájuk hasonlítja magát. Ez valójában az ő bizonytalanságának róható fel és nem normális viselkedés, ha azok miatt a pasik miatt kell védekezően magyarázkodnod, akikkel előtte jártál.

8/10 Bántó megjegyzéseket tesz rád

„Sosem találsz nálam jobbat”, „Mi lenne veled nélkülem”, „Más nem viselne el téged” ezek mind egy tipikus mérgező partner megszokott frázisai, amivel a párja önbizalmát rombolja, mert ha elég sokszor hallunk valamit, előbb-utóbb hajlamosak vagyunk elhinni.

9/10 Fenyegetőzik, hogy elhagy

Ha valaki szájából elhangzik az, hogy „… különben elhagylak” az nem szeret téged igazán. Minden kapcsolatban vannak problémák – hiszen a feleknek össze kell csiszolódni – de egy ideális szituációban ezeket a két ember megbeszéli és nem üres fenyegetésekkel operál. 

10/10 Fenyegetőzik, hogy mi lesz, ha elhagyod

Ez a végső fázisa egy mérgező kapcsolatnak és ha addig nem is voltál biztos abban, hogy toxikus emberrel van dolgod, ezután ne legyenek kételyeid. Egy nőnek soha nem lenne szabad félnie attól, hogy mi lesz a következménye annak, ha kilép egy párkapcsolatból.

Ha azzal fenyegetőzik, hogy megöli magát, vagy bántani fog téged, mindenképpen kérj segítséget. Legtöbbször ezek az emberek csak a levegőbe beszélnek és elég, ha egy rokon vagy barát felszólítja őket, hogy hagyjanak fel ezzel a viselkedéssel, de ha nem érzed magad biztonságban, nyugodtan fordulj a rendőrséghez. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást