5 féle Instagram-profil, amit ne kövess! Jobb lesz tőle a mentális egészséged

5 féle Instagram-profil, amit ne kövess! Jobb lesz tőle a mentális egészséged

Címlap / Hírek / 5 féle Instagram-profil, amit ne kövess! Jobb lesz tőle a mentális egészséged

Az exed

Még akkor sem érdemes az exed Instagram-profilját követni, ha nem volt csúnya a szakítás, és szépen váltatok el egymástól. Hogy miért? Mert így mindig az életedben marad, eszedbe jut akkor is, ha éppen nem gondolnál rá, és nehezebb tovább lépned, elfelejtened. Igen, még akkor is, ha te szakítottál. Egy 2012-es kutatás szerint sokkal nehezebb úgy új életet kezdeni, ha a közösségi médián továbbra is látod a volt barátodat vagy barátnődet. Ha nehezedre esik megszabadulni a profiljairól, gondolkodj el a következőkön:

  • Mit nyersz abból, hogy követed az exet?
  • Segít tovább lépni, ha nem követed őt?
  • Hogy érzed magad, ha látod a posztjait?
  • Jobban éreznéd magad, ha nem látnád?

Ezekből a válaszokból már tudni fogod, mi a helyes lépés. Szakértők szerint egy szakítás után egyébként a legnehezebb az, hogy új rutint formálj, ezt pedig nagyon nehéz, ha még a régi rutint nézegeted szinte minden nap.

A fitnesz profilok

Ha fogyni szeretnél, és ezek inspirálnak, csak hajrá! Ha neked is hat kocka van a hasadon, és szeretsz más lányokat is nézegetni, akiknek szintén, akkor ne fogd vissza magad! Ha inspirálódsz abból, ahogyan élnek, és motiválnak a képeik, a receptjeik, mindenképpen kövesd be őket! Én rengeteg ilyen lányt követek, mert nagyon fontos része az életemnek a mozgás és az egészséges táplálkozás. Ellenkező esetben viszont a #fitspo csajok csak azt érik majd el az ilyen profilok, hogy rosszul érezd magad a bőrödben, és erre emlékeztesd is magad minden egyes alkalommal, ha megnyitod az applikációt.

Szerencsére ma már rengeteg olyan profil is létezik, akik lerántják a leplet az influenszerek trükkjeiről (nem hinnéd, de előtte-utána képeket sima pózolással is nagyon könnyen tudsz kreálni), inkább kövesd őket, és a #bodypositivity lányokat.

Karolina Grabowska/kaboompics.com

Az olyan profilok, amelyektől rosszul érzed magad a szexualitásoddal kapcsolatban

Szerencsére az Instagram szépen szűri a szexualitással kapcsolatos profilokat, de még így is belefuthatsz néhányba, ami eléri, hogy rosszul érezd magad, mert nem szexelsz eleget, mert nem úgy csinálod, ahogy itt szerepeltetik, hogy kéne, vagy bármilyen szinten azt érezteti veled, hogy meg kell felelned az ágyban. Ide tartoznak azok a profilok is, amelyektől azt érzed, szexisebbnek, vékonyabbnak, nagyobb mellűnek kell lenned, és amelyek hatására szíved szerint változtatnál az öltözködéseden is.

Néhány családtagod

A családját az ember nem választhatja meg, de nem igaz, hogy mindent el kell tűrnöd tőlük, vagy mindent végig kell nézned, amit csinálnak. Ha valami miatt rosszul érzed magad az illető profiljától (politizál, rasszista, lekicsinylő, vagy egyszerűen hazudozik az oldalán), és ez téged zavar, ér kikövetni bárkit bármilyen közösségi oldalon, még a családtagjaidat is. Ha ebből sértődés lesz, nem neked kell elgondolkodnod magadon, hanem annak, aki emiatt konfliktust generál egy családtaggal.

Ne felejtsd el: csakis te döntöd el, kit szeretnél a közösségimédia-profiljaidon látni. Ne hagyd, hogy bárki ezt befolyásolja.

Az álhíreket publikáló médiaprofilok

Manapság nagyon meg kell válogatnia az embernek, hogy honnan szerzi be az információit. Attól, hogy valami félelmet kelt benned, még nem biztos, hogy nem igaz, de ugyanúgy, ha valami beleillik a világképedbe, még lehet, hogy álhír. Válogasd meg a forrásaidat, különben könnyen torzulhat a véleményed nagyon sok fontos dologgal kapcsolatban, úgy, hogy észre sem veszed.

Ha pedig a jelenlegi történések felesleges stresszt okoznak neked, egyszerűen kövess ki minden híralapú médiaoldalt. Csak akkor nézz rájuk, ha úgy érzed, tudod kezelni, ami a világban történik. Ez ugyanis sokszor nem éppen a legnyugtatóbb dolog a világon.

Forrás

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást