5+1 menő falszín az idei lakberendezési trendből

5+1 menő falszín az idei lakberendezési trendből

Címlap / Otthon / Dekor / 5+1 menő falszín az idei lakberendezési trendből

2019 nem hoz gyökeres változást a dekorációs trendben, de a színeket illetően azért van újdonság – olyanok érkeznek a palettára, amelyek megdöbbentően élénkek, vagy éppen sokkal természetközelibbek, mint ahogy azt az ember várná tőlük.

Faszínek minden árnyalatban

Bár a természetesség már egy ideje divat, most a falszínek is lekövetik ezt a trendet: a fának minden árnyalata trendi lesz idén, mindegy, hogy a sötétebb vagy világosabb barnáról beszélünk.

Persze elsősorban nem a fal színe lesz barna, hanem fával lesznek beborítva egész falfelületek a divatos hatás érdekében.

 

A fa szöges ellentéte: a korall

Amennyire a faszínek visszafogottak és természetesek, annyira harsány és hivalkodó a Pantone 2019-es év színe, a korall.

Persze ez nem azt jelenti, hogy minden egyes falat ilyen élénk színűre kell festeni, sokkal jobban működik a komplementereivel vagy egyszerűen natúr falakkal párosítva.

 

Vadászzöld

Egészen addig, amíg nem írtam meg ezt a cikket, nem is hallottam a színárnyalatról, de így már érthető az elnevezés: az árnyalat nagyjából úgy néz ki, mintha pár évszázaddal ezelőtti vadászházakból emelték volna ki.

Kétségkívül gyönyörű, de nagyon óvatosan kell vele bánni, mert karakteres szín, akárcsak a korall – nem érdemes túlzásba vinni, mert visszaüthet.

 

Sötét, szürkés színek

A pasztellnek lassan leáldozik, és felváltják ezek a sötét, szürkével kevert színek a falakon.

Nagy sláger lesz idén a kék, amit az előző két árnyalattal ellentétben egészen nyugodtan lehet alkalmazni, nem lesz túl hivalkodó az összhatás akkor sem, ha az összes falat ilyen színűre festjük.

Ezek a színes, mély, mégis szürkés árnyalatok idén hódítani fognak.

 

A világos rózsaszín tartja magát

A tavalyi év nagy felfedezettje volt a pasztelles, világos rózsaszín, ami idénre is megmarad, csak a kiegészítőkről átköltözik a falakra.

Ezt a színt nagyon bátran lehet használni bárhova, hiszen világos, és nem erőteljes, és gyakorlatilag bármilyen szín mellé jól néz ki.

 

Jönnek a csinos sárgák is

Év vége felé már elkezdett beszivárogni ez a szín a mindennapokba, most viszont az otthonokat is meghódítja: a 2018-as ősz slágerszíne volt az okkersárga, és most a belsőépítészek is felfedezik maguknak.

Nem muszáj a falra kenni, egy-egy kiegészítőn is jól mutat az élénkebb falak előtt.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást