Ezért nem fér össze két mélyen spirituális ember egy párkapcsolaton belül

Ezért nem fér össze két mélyen spirituális ember  egy párkapcsolaton belül

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezért nem fér össze két mélyen spirituális ember egy párkapcsolaton belül

Két dudás egy csárdában…

A mondás szerint nem fér meg és az, aki ezt kitalálta, valamit nagyon jól tudhatott az emberi kapcsolatokról. Kivételek mindig voltak és lesznek, de többnyire nem hasonlóság alapján választunk párt. Szeretnénk és talán harmonikus is volna, de semmiképp nem szolgálná személyiségünk fejlődését. Idilli környezetben, a kényelmes komfort zónában nem születhetnek nagy felismerések, hiszen minden kényelmes és könnyű.

A túlzott hasonlóság kiolthatja a tüzet és túlságosan egysíkúvá tehet egy párkapcsolatot.

Még a legjobb barátságokban sem feltétlen a hasonlóság dominál, sokkal inkább a különbözőségek. A szemünk is jobban húz az ismeretlen, szokatlan, rejtélyes felé, mert szeretjük az izgalmat és főleg a szerelemben vágyunk is rá. Egy kávét jó meginni egy hozzánk hasonló személlyel, akivel nagyokat bólogathatunk beszélgetés közben, de egy életet leélni vele már egész más kérdés.

Spirituális lelkitárs

Gondolhatnánk, hogy aki spirituálisan már igazán fejlett és kiteljesedett az csakis hozzá hasonló párral éri be, mivel a többiek még túlságosan éretlenek hozzá képest. Ez akár még igaz is lehet, de két mélyen spirituális ember nagyon ritka esetekben maradhat együtt. A sors valahogy mindig úgy rendezi a lapokat, hogy végül ne egymás mellett kössenek ki.

Ez azért történhet meg, mert egymás mellett megállna a fejlődésük. Ők nem tükröt tartanak egymás elé (ami a párkapcsolat alapja), hanem harmóniában képesek egymás mellett élni, mindenféle nagyobb kilengés nélkül. Ez maga az álom, nemde?! Akár az is lehetne, de egy idő után pont ez okozhatja kettejük között a legnagyobb feszültséget és pont ez ébresztheti fel az addig szunnyadó spirituális egójukat. 

Párkapcsolati dinamika

Egy egészséges párkapcsolat felépítése nagyon egyszerű. A két fél egymás mellett halad az úton, majd mikor az egyik elesik, a másik felsegíti és fordítva. Azonban, akik már a fejlődés és önismeret magasabb szintjein lépkednek, nem tudnak olyan könnyen elesni és csak mennek és mennek a végtelenbe. Kizárva a külvilágot és mindenki mást. Ezzel pedig kezdenek egyre távolabb kerülni emberi mivoltuktól. A csakrák értelmezése alapján, a földelés elengedhetetlen a spirituális emelkedéshez, kizárólag akkor áramlik jól a koronacsakrán az energia, ha a gyökércsakra stabil lábakon áll. Ezt a földelést egy földhöz ragadt ember elvégezheti a spirituálisan nyitottak számára.

Ezért fontos, hogy bármennyire is foglalkoztat ez a világ, mindig legyenek körülötted olyanok, akik másképp gondolkoznak és a földön tartanak.

Legjobb esetben ez a párod, hiszen ő minden egyes alkalommal képes lehet földelni, mikor kezdenél ellszállni. Azonban, ha hasonló személyiségű ember mellett vagy, akkor ez nem történik meg és nagyon messze sodródhatsz az emberi életedtől. Nem az a dolgunk, hogy lótuszülésben várjuk a megvilágosodásunk pillanatát. Azért vagyunk itt, hogy élvezzük az életet és rátaláljunk saját boldogságunkra. Ne ijesszen meg, ha éppen olyan pasit fogsz ki, akit teljesen hidegen hagy a spiritualitás világa, mert tudtán kívül rengeteg dolgot taníthat neked erről. Ugyanígy te is neki, majd így lehettek egymás tökéletes tanárai.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást