8 meglepő dolog, amely csúnyítja a bőröd

8 meglepő dolog, amely csúnyítja a bőröd

Címlap / Stílus / Arc / 8 meglepő dolog, amely csúnyítja a bőröd

Vajon milyen szokások szabotálhatják a bőr szépségét? Egy sor tényező befolyásolja a bőr egészséges, fiatalos kinézetét, lássuk melyek ezek:

Éjszakai szórakozás

A hajnalba nyúló partik egy idő után megviselik a bőrt is. Olyan tényezők, mint az alkohol, dohányzás, kialvatlanság mind öregítik és megereszkedetté teszik a bőrt.
A sok buli ezért nemhogy szépítene, hanem egyenesen csúnyít!

Rendszeres szaunázás

A szaunáknak mostanában nagy népszerűségük van, köszönhetően a szinte minden utcasarkon (gyógyfürdőkben, fitnesz termekben) elhelyezett számos szaunának. Valóban egészséges, hisz természetes méregtelenítő módszer.
A melegtől azonban kitágulnak pórusaink, ezen távoznak a méreganyagok és a verejték, és a túlzott gyakori “pórustágítás” a bőr ellen dolgozhat. Egy idő után a bőr kezd megereszkedni, veszít rugalmasságából, öregebbnek tűnik. Ezért korlátozzuk a szaunázást, legtöbb heti egyszer ajánlott ilyen módon méregteleníteni.

Kávé

Bár tudjuk, hogy a kávé fontos antioxidáns tartalommal rendelkezik, amely lassítja a bőr öregedését, de tudnunk kell, hogy a kávé könnyen dehidratál, ezért minden kávézás után fogyasszunk el legalább egy pohár vizet.
Mint tudjuk a kiszáradás következménye a bőr öregedése.

Rossz látás

A meggyengült látást sokan hajlamosak nem komolyan venni, pedig rendszeres szem vizsgálattal meg lehet előzni a látás további romlását.
A rossz látás azért is veszélyes, mert mélyíti a szem körüli ráncokat, ezzel évekkel öregebbnek mutathatsz, mint valójában. Tehát vegyél részt rendszeres szemvizsgálaton és ne felejts el egy UV szűrő napszemüveget is beszerezni!

Mobiltelefonok

Manapság elképzelhetetlen mobiltelefon nélkül elindulni otthonról.
Azonban a mobiltelefonunk is ellenünk fordulhat, a túl sok beszédtől ugyanis az áll és állkapocs területén pattanásokat válthat ki.
Ennek elkerülése képpen mindig legyen nálunk nedves antibakteriális törlőkendő és töröljük meg arcunkat. Jó megoldás még a handsfree használata.

Passzív dohányzás

Azt biztosan hallottad, hogy a dohányzás gyorsítja a bőr öregedését, de az kevésbé ismert, hogy a passzív dohányosok is “félthetik bőrüket”!
Kutatások szerint a dohányfüst passzív belégzése is ugyanannyira károsítja a bőrsejteket és előidézi a ráncok kialakulását, mint az aktív dohányzás.

Stressz

Különös, de a stressz könnyen kiválthat pattanásokat, ekcémákat. Ha genetikailag hajlamos vagy a pattanásosságra, akkor a stressz minden bizonnyal csak ront a helyzeten.
Fontos ezért felismerni a stresszt és relaxációval, pszichoterápiával nyugtatni a problémát. Mint mondják, a boldogság megszépít!

Zuhanyzás

Jól ismert tény, hogy a fürdés nincs a legjobb hatással bőrünkre, ugyanis kiszárítja, leoldva a természetes olajas védőréteget.
Korlátozd tehát a napi zuhanyzási időt, és próbálj ne túl meleg vízben mosakodni. Ha teheted, szerezz be vízszűrőt, ezzel lágyítani tudod a vizet, így elkerülöd a bőr kiszáradását.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást