A meggyes-kókuszos torta méltó dísze lehet a húsvéti asztalnak is. A meggy és a kókusz fantasztikus párost alkot a süteményekben. Ez a meggyes-kókuszos torta egy jó kis kakaós alapot kapott. Tökéletes ízharmóniát alkotnak az összetevői. Nem is lesz, aki ellen tudna állni ennek a mennyei sütinek.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 1 evőkanál barna cukor
- 3 közepes tojás
- 3 evőkanál étolaj
- 1 üveg meggybefőtt
- csipet fahéj
- 1 csomag főzős vanília puding
- 5 szem édesítő tabletta
- 400 ml habtejszín
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- franciadrazsé a tetejére
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Sütőpapírozott kapcsos tepsiben előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük a tésztát.
A zselatint 1 dl vízben megduzzasztjuk, majd megmelegítjük.
A meggybefőtt levét összekeverjük a vaníliás pudingporral, hozzáadjuk a meggyet és a fahéjat, majd besűrítjük. Édeskével ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket. 2 evőkanálnyit a már csak langyos zselatinhoz keverünk, majd ezt az elegyet összedolgozzuk a kókuszos krém egészével.
Ha a barna piskóta kihűlt, a formában hagyva ráterítjük a meggyes zselét, szépen elsimítjuk. Ha a meggyes réteg teljesen kihűlt, jöhet a kókuszos-habos rész. Ezt is szépen rásimítjuk, aztán egy éjszakára mehet a hűtőbe.
Másnap óvatosan leemeljük a kapcsos szélt, és tetszőleges szeletekre vágjuk a tortát.
Francia drazséval díszítjük a meggyes-kókuszos torta tetejét.