Megfelelő nyaklánc a megfelelő nyakra

Megfelelő nyaklánc a megfelelő nyakra

Címlap / Stílus / Divat / Megfelelő nyaklánc a megfelelő nyakra

Nyáron nőnek a dekoltázsok, és annak díszítésére előkerülnek a szebbnél szebb nyakláncok és egyéb ékszerek. Hogy a nyakad formájához, emellett pedig az egész alkatodhoz és stílusodhoz a leginkább illőt válaszd, íme néhány tanács:

Vastag nyak

Ha vastagabb a nyakad, akkor finomítsd egy vékony, finom kidolgozású nyaklánccal, és mindenképpen medállal együtt viseld. Így a nyakláncod ugyanis V alakot formáz, ami vékonyabbnak tünteti fel a problémás testrészed. Válaszd a középhosszú megoldásokat, a túl rövid ugyanis összenyomja, vagyis optikailag tovább vastagítja a nyakad. A középhosszú lánchoz válassz szimmetrikus, hosszúkás alakú medált. A túlságosan hosszú lánc azért nem ideális, mert nem tereli el a figyelmet a nyakról. 

Ha szereted a dekoratív megoldásokat, akkor nyugodtan választhatsz ezekből, hiszen egy mutatós darab felhívja a figyelmet az ékszerre, így eltereli a figyelmet a nyak aránytalanságairól.
Kerüld a nagy méretű fülbevalókat is, különösen akkor, ha ezek szélesek, esetleg lefelé szélesednek.

Válassz inkább egy kicsi, vagy egy egyenesen lógó darabot. Az előbbi növeli a távolságot a nyaklánc és a fülbevaló között, míg az utóbbi optikailag nyújtja a nyakat a függőleges vékony vonallal. Bárhogy is teszel, minkét megoldás karcsúsítani fogja a nyakad.

Vékony nyak

A vékony nyak elméletileg ideális forma, ám ha a tiéd túlságosan ilyen, akkor jobb, ha azért egy kicsit ellensúlyozod. A hosszú, vékony nyakon kiválóan állnak a rövid nyakláncok, legyenek ezek akár finom kidolgozásúak, vagy figyelemfelkeltőbb, nagyobb darabok, akár kövekkel kirakva.

Túl nagyot és erőteljeset ne használj, vagy ha mégis szeretnéd hordani ezeket is, akkor inkább a frizuráddal ellensúlyozd a túl vékony nyakat, vagyis engedd ki a hajad hozzá. A túl vastag és erőteljes ékszerek felhívják a figyelmet a test aránytalanságaira, ezért ha ezt szeretnéd kiegyenlíteni, akkor kerüld a szélsőségesen vastag darabokat.

Ha azonban inkább kiemelnéd a karcsú nyakadat, akkor nyugodtan nyúlj ezekhez. A nyaklánchoz illő fülbevalók kiválasztásánál szintén elmehetsz akár az erőteljesebb darabok felé is, de csak akkor, ha a nyakláncod finomabb típusú. Amit mindenképpen kerülj, az a túl erőteljes fülbevaló-nyaklánc kombináció és az egyenesen lógó, hosszú fülbevaló.

Rövid nyak

Ha rövid a nyakad, akkor hasonló szempontokat érdemes figyelembe venned, mint a vastag típusnál. Vagyis hordj medálos, középhosszú nyakláncot, hogy a V alak megnyújtsa a nyakad hatását. Lehetőleg válassz olyan medálokat, amelyek függőlegesek, vagyis optikailag így is nyújtják a nyakad. Nagyon hasznosak lehetnek a több sorból álló, különböző hosszúságú láncokból összeállított ékszerek, ezek ugyanis igazán karcsúvá és hosszabbá tehetik a nyakad.

Nyugodtan válassz olyan darabokat, amelyeknek a lánca finom és vékony, a medáljuk pedig dekoratívabb – a lánc ugyanis nem vesz el a nyak hosszúságából, a medál pedig lejjebb irányítja a figyelmet. Mindenképpen kerüld a széles láncokat, főleg erőteljes színekben. A sötét színek használata pedig kifejezetten előnytelen lehet!

Fülbevalók közül lehetőleg kerüld a csepp alakúakat, mert ez optikailag csak elvesz a nyakadból. Inkább válaszd a finom, pont szerű fülbevalókat vagy a hosszú, vékony, egyenesen lógó, illetve az ovális megoldásokat.

Hosszú nyak

A hosszú nyak a lehető legideálisabb forma. Ha téged ilyennel áldott meg a sors, akkor mindenképpen emeld ki a szépségét. Választhatsz bármilyen színt és formát, az szinte biztos, hogy jól fog állni.

Ha tetszenek a néhány éve divatba jött, textil vagy tüll alapú, nagy köves nyakláncok, akkor bátran bevállalhatod őket. Ha mégis úgy érzed, hogy a kelleténél hosszabb a nyakad, akkor válassz egy erőteljesebb, dúsabban díszített, rövid nyakláncot, vagy hordj szélesebb medált.

Jól állnak azok is, amelyeknek a „lánca” valamilyen anyagból készült. A bársony nyakláncok egzotikus és temperamentumos benyomást keltenek és te vagy az a típus, akinek jól is áll az ilyen ékszer! A hosszú nyakhoz jól illik minden fülbevaló, bár természetesen fontos, hogy valamilyen összhang legyen a nyaklánccal. Jól állhatnak a csepp alakú, vagy akár a szélesebb darabok is.

Erőteljesen látszódó kulcscsont

A dekoltázs fontos része a kulcscsont. A nőiesség egyik fontos elemének tartják ezt a finoman kilátszó csontot, de az semmiképpen sem szép, ha nagyon erőteljesen látszik. Ezért a nyaklánc kiválasztásnál kerüld a rövidebb láncokat, különösen akkor, ha ezek dekoratívabb darabok. Ezek ugyanis éppen a kulcscsontra viszik a tekintetet, főleg ha élénk, feltűnő medált választunk hozzá, aminek a vonala éppen a kulcscsont vonalára esik.

A legjobb választás az, ha kicsi vagy közepes medált választunk, és mindezt hosszabb, minimum középhosszú láncon viseljük. A túl erőteljes medál ugyanis felhívja a figyelmet a dekoltázs másik erőteljes vonalú részére, vagyis a kiálló kulcscsontra.

Fülbevalók szempontjából szinte mindegyik jól állhat, egyedül a túl hosszú darabokat érdemes kerülni, mivel ezek szintén a kulcscsontra vezetik a tekintetet.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást