Tavasszal idehaza az időjárás viszonylag gyakran ingadozik, ezért még a legjobb szándékunk ellenére is könnyen előfordulhat, hogy megfázunk. Ilyenkor sokunknak az egyetlen, ami jól tud esni, ha alaposan betakarózunk és elkanalazgatunk egy tányér forró levest. Persze ez még nem jelenti azt, hogy esetleg ne jutna eszünkbe más finomságokból is enni egy keveset, de gondoltad volna, hogy bizonyos élelmiszerek kifejezetten rosszul is hathatnak az állapotodra, ha megfáztál?
Neked is volt már, hogy megfázás esetén az jutott eszedbe elsők között, hogy innod kellene egy pohár narancslevet? Bár való igaz, hogy C-vitaminban gazdag, de amikor meg vagy fázva, valójában inkább egy kétélű kardként működik. Ennek oka egyrészt a cukortartalma, másrészt pedig a savtartalma, ami különösen rosszul érintheti a torkodat. Így amíg nem érzed magad jobban, maradj inkább egy finom forró teánál.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!