Megfázás?! – Ess túl rajta minél gyorsabban! (x)

Megfázás?! – Ess túl rajta minél gyorsabban! (x)

Címlap / Életmód / Egészség / Megfázás?! – Ess túl rajta minél gyorsabban! (x)

Ismét nyakunkon az őszi-téli hétköznapok réme, a megfázás. Míg az influenzavírusok ellen fejlesztenek védőoltást, addig a mintegy 120-féle náthavírussal szemben nekünk kell felvennünk a harcot.

A szezonális nátha jellemzői

A megfázást a rhino- és coronavírusoknak „köszönhetjük”, amelyek előszeretettel támadnak a hűvösebb napok beálltával, amikor a szervezet könnyebben hűl le, és emiatt veszít védekezőképességéből. A megfázás vagy nátha felettébb kellemetlen tünetekkel jár: torokkaparás, bő orrfolyás, esetleg ugató, száraz köhögés is kísérheti.

Magas lázat általában nem okoz, de hőemelkedés gyakran előfordulhat. És persze az egész közérzetünket tönkreteszi a fertőzés, akár egy teljes hétre.

Megelőzés vagy túlélés

A rendszeres kézmosás, a vitaminbevitel növelése, immunerősítő élelmiszerek (pl. méz) fogyasztása segíthet a megfázás kivédésében, ám a legtöbben előbb-utóbb mégis csak elkapjuk az őszi-téli szezon jellegzetes betegségét. Onnantól pedig azon kell dolgoznunk, hogy minél előbb leküzdjük a kórt.

„Csak egy kis nátha!” – mégse hanyagold el!

A „majd csak elmúlik magától” hozzáállást felejtsük el! Egy elhanyagolt megfázás ugyanis csúnya szövődményekhez vezethet, akár arcüreggyulladás vagy hörghurut is lehet a vége. A másik végletet képviselők viszont nyomban antibiotikum után nyúlnának. Holott ez teljességgel fölösleges, hiszen az antibiotikumok a baktériumok ellen hatásosak, a megfázást viszont, amint azt fentebb említettük, vírusok okozzák.

Válasszuk a fitobiotikumot!

Vény nélkül kapható, hagyományos növényi gyógyszer a megfázás kiegészítő kezelésére.

A természet patikája számos olyan gyógynövényt kínál számunkra, amelyek segíthetik a megfázás leküzdését. Az Esberitox tabletta növényi hatóanyagai gyulladáscsökkentő, vírus- és baktériumellenes hatásúak.

Nevezhetjük akár egy növényi antibiotikumnak, vagyis fitobiotikumnak is, hiszen a benne lévő hatóanyagok direkt módon, és a szervezet saját védekező rendszerének serkentése útján is meggátolják a kórokozók szaporodását. 

Szedését – a tüneti szerek kiegészítéseként – már az első tünetek megjelenésétől érdemes elkezdeni, mert ezzel lerövidül a betegség időtartama. Gyerekeknek is adható, négy éves kortól.

A recept nélkül kapható gyógyszer segítségével hamarabb kilábalhatunk a náthából, köszönhetően a kasvirág, a tuja és a vadindigó jótékony hatásának.

Lássuk, mik is ezek a hatások:

  • Kasvirág, azaz echinacea

A kasvirág azaz echinacea gyógynövény immunerősítő, vírusellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságai mellett egy, a penicillinhez hasonló hatású, természetes antibiotikumot is tartalmaz.

A közönséges tuja fiatal hajtásainak illóolaj-kivonata kedvezően befolyásolja az immunrendszert, légúti fertőzések esetén pedig fokozza a szervezet ellenállását.

  • Vadindigó

A vadindigó szárított gyökerét a népi gyógyászatban torokgyulladásra, lázra, nyirokcsomó-gyulladásra alkalmazták. A modern gyógyászat felfedezte immunerősítő hatását is.

Mi a gyógy-szinergia? Együtt jobban hat!

Mivel az Esberitox tablettában a három gyógynövény egyszerre „dolgozik”, együttesen kifejtett hatásuk eredményesebb, mintha külön-külön alkalmaznánk őket. Nemcsak a felnőttek, a gyerekek is szedhetik. Egyszerűen elszopogatható, de vízzel is be lehet venni.

Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!