Medvehagyma és felvágott felhasználásával készül. Frissen fogyasztva a legfinomabb.
Hozzávalók:
- 30 dkg fodros nagykocka tészta
- olívaolaj
- 1 csomó medvehagyma (kb. 8 dkg)
- 15 dkg felvágott
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 csipet szerecsendió
- só
- bors
- parmezán sajt (a szóráshoz)
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát sós vízben. Szűrd le, és keverj hozzá egy kevés olívaolajat.
A felvágottat vágd fel csíkokra vagy kockákra.A medvahagymát mosd meg hideg vízben, majd rázogasd meg, és vágd fel csíkokra. A tojást keverd össze a tejszínnel és a tejföllel, majd tegyél bele szerecsendiót, sót és borsot. Add hozzá a medvehagymát, majd az egészet rakd bele egy mély serpenyőbe, és főzd a forrástól számítva 5 percig.
Végül keverd hozzá a tésztát. Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal.