Életmód / Receptek / Táplálkozás

Medvehagymás húsmuffin hozzáadott zsiradék nélkül

Medvehagymás húsmuffin hozzáadott zsiradék nélkül

Végre itt a tavasz! Ezt jelzi a piacokon frissen megjelent medvehagyma is. Nagyon egészséges és finom zöldség. Minden levelét egyenként dörzsöljük meg, s ha friss fokhagyma illatot árasztanak, biztosak lehetünk benne, hogy medvehagymával van dolgunk. Most egy kalóriaszegény, fasírt jellegű étel elkészítését mutatom be. Ez a húsmuffin hidegtálak ékessége is lehet. A sütőpapírozást bátran alkalmazzuk más húsok sütésekor is!

Hozzávalók:   30 dkg darált hús (sertés, pulyka, csirke) 1-2 vízbe áztatott zsemle 5-6 megmosott, megszárított medvehagyma levél 1 db tojás 5 dkg sajt só, bors   Elkészítés:   A húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, tojást és az apróra vágott  medvehagyma-leveleket.   Muffinsütőnk 6 üregét sütőpapírral kibéleljük. A sütőpapírból egy kb. 8-10 cm-es darabot levágunk, ezt 3 négyzetes darabra tovább nyírjuk. Ezt a műveletet megismételjük. Így 6 formát ki tudunk bélelni. A sütőpapírokat egyesével gyűrjük össze, ezzel a módszerrel remekül illeszkednek a formához a bélések. Mindenféle zsiradék hozzáadása nélkül remek, mutatós ételeket készíthetünk sütőpapírozott muffinformában.   A húsmasszával megtöltjük a 6 kibélelt formát. Mindegyik közepébe teszünk egy darabka sajtot.   200 fokon 40 percig sütjük húsmuffinunkat. 10 percig pihentessük az elkészített ételt, majd a sütőpapírt nagyon óvatosan fejtsük le róla. Rizibizivel tálaljuk.   Medvehagyma-levelekkel tovább díszíthetjük ételünket.
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást