Hozzávalók 4 személyre
– 1 kg burgonya, megpucolva, vastagra szelve
– 4 evőkanál olíva olaj
– 2 cikk fokhagyma, vékonyra szelve
– friss kakukkfű
– 4×150 g lazacfilé
– 1 citrom finomra reszelt héja és leve
– 1 evőkanál kapribogyó, leszűrve
– 400 g koktél paradicsom
– 200 ml száraz fehérbor vagy húsleves
Elkészítés
– A sütőt melegítsd elő 200ºC-ra. A burgonyát tedd bele hideg sós vízbe, várd meg míg felfő és főzd 4 percig, majd szűrd le.
– Egy nagy hőálló edényt kenj be egy evőkanál olajjal. Helyezd el benne a burgonyát, a fokhagymát és a kakukkfüvet, sózd, borsozd, majd spricceld meg a megmaradt olíva olajjal. Süsd 20 percig.
– Közben, pirítsd meg a lazacfilék mindkét oldalát egy nem-ragadós serpenyőben. A halfiléket helyezd a burgonyára, majd szórd meg a citromhéjjal és locsold meg a citrom levével. Ezután szórd rá a kapribogyókat és a koktél paradicsomot és öntsd rá a fehérbort vagy a húslevest. Tedd vissza a sütőbe és süsd további 15 percen keresztül. Ellenőrizd, hogy a hal átsült, valamint a burgonya megpuhult-e.
Jó étvágyat kívánunk!