Életmód / Receptek / Táplálkozás

Mákos banános sütemény

Egy különleges banános sütemény recept, amely bearanyozza az ünnepet. Puha, omlós és könnyű banánízű mákos csoda, amely alkalmas egy igazi vendégváró finomságnak!

Hozzávalók:

– 3 nagyon érett, de még nem megbarnult banán

– 2 evőkanál tejföl

– 2 tojás

– egy vaníliarúd kikapart belseje vagy egy tasak vaníliás cukor

– 28 dkg liszt

– 10 dkg cukor

– 1 kiskanál szódabikarbóna

– 1/2 kiskanál sütőpor

– 1/2 kiskanál só

– sótlan vaj, 10 evőkanál

– 2-3 evőkanál darált mák

– 1 citrom reszelt héja

– 2-3 evőkanál aszalt gyümölcs (magok és kemény részek nélkül), apró darabokra vágva

Elkészítése:

1. Törjük fel egy villával vagy burgonyatörővel a banánt és keverjük hozzá a tejfölt.

2. Adjuk hozzá a tojást, a citromhéjat, vaníliát és keverjük össze.

3. A száraz hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálban (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, cukor, mák, só)

4. Adjuk a liszthez a vajat és a banános keverék felét. Mixerrel lassú fokozaton keverjük el, majd adjuk fokozatosan hozzá a maradék banános keveréket, míg egy homogém masszát nem kapunk.

5. Egy hosszúkás sütőformát vagy egy kisebb tortaformát kenjünk ki és öntsük bele a tésztát. Szórjuk meg az aszalt gyümölcsökkel és egy villával forgassuk bele ezeket.

6. 180 C-on süssük 30-40 percig, míg enyhén megpirul és a hurkapálcára már nem ragad. Hagyjuk pihenni 5-10 percig, majd borítsuk ki egy tányérra. Ha langyosra kihűlt már szeletelhetjük és fogyaszthatjuk is!

A sütemény 2-3 napig is megőrzi frissességét, ezért ideális a többnapos ünnepekre. Omlós, színes, ízletes sütemény, érdemes kipróbálni!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást