A diétázók (vagy csak egészségre törekvők) számára nagyon sokszor egyenesen az ördögtől való a vacsora, hallottunk már rengeteg horrortörténetet onnan kezdve, hogy este hat után már nem szabad enni, egészen odáig, hogy szénhidrátot esténként csak akkor egyél, ha nem akarsz megszabadulni a ragaszkodó zsírpárnáktól. Szerencsére a vacsorával nincs semmi baj, az egész napi étrend számít, ezért nyugodt szívvel ajánljuk ezeket a magas fehérjetartalmú ételeket, amelyekkel biztosan jól laksz lefekvésig.
1/3 Pulykawrapek zöldségekkel
Hozzávalók:
• tortillalapok (a legjobb, ha teljes kiőrlésűt veszel)
• jégsaláta
• dijoni mustár
• iceberg saláta
• vékonyra szeletelt, sült pulykacsíkok (korábban elkészítheted olajon)
• fél avokádó
• nagy paradicsom
• zsírszegény krémsajt
A krémsajtot, a mustárt és a pulykacsíkokat keverd össze, a zöldséges hozzávalókat vágd fel, és az egészet tekerd bele egy tortillába – ennyire egyszerű! Ízlés szerint persze rakhatsz bele bármit, de a krémsajt, a mustár, az avokádó és a pulyka együtt nagyon finom ízelegyet ad.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/3 Shaksuka padlizsánnal
Ahány ember, annyiféle shaksuka – a közel-keleti lecsó nagyon jó, ha próbálsz kevesebb szénhidrátot enni, de mégis meleg vacsorára vágysz. Ha annyira nem érdekel a szénhidrátcsökkentés, csak nyugodtan egyél hozzá pitát vagy pirítóst, mindkettővel tökéletes.
Hozzávalók:
• paradicsompüré
• feta ízlés szerint
• 4 tojás
• petrezselyem
• fél padlizsán vékonyra szeletelve
• csicseriborsó (opcionális, én szoktam bele tenni)
• fokhagyma
• só / bors
A paradicsompürét tedd fel melegedni nagyon alacsony hőfokon, közben a vékonyra vágott padlizsánt süsd meg egy kis olívaolajon vagy kókuszolajon! Egy kicsit be is fűszerezheted, úgy finomabb lesz az eredmény. Amikor megsült, rakd a rotyogó paradicsompürébe, vágj össze 2-3 gerezd fokhagymát, és ezt is tedd bele.
Sózd és borsozd ízlés szerint, majd üsd bele a 4 tojást egymástól lehetőség szerint legmesszebb. Vágj bele fetát, szórd meg petrezselyemmel, és rakj rá fedőt. Egészen addig kell főzni, amíg a tojás nagyjából meg nem keményedik – kiveheted, ha tükörtojásszerű lesz.