A lencse tápanyagokban gazdag és laktató, ezért akkor is remek választás, ha egy könnyed, mégis kiadós vacsorára vágysz.
A kecskesajttal megbolondított saláta igazi modern csemege, így bármelyik szilveszteri buliban, vagy hétköznapon is megállja a helyét, biztosan jól laksz tőle, mégsem nehezíti el a gyomrodat a könnyen elkészíthető fogás.
Hozzávalók:
¾ csésze gyorsan fövő árpa, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál friss citromlé, só, bors, egy közepes fej saláta levelei apróra tépkedve, 1 nagy répa, csíkokra vágva, egy csésze lencse, egy kis fej hagyma negyede, cikkekre vágva, negyed csésze magozott olajbogyó, egy negyed uborka, felkarikázva, fél csésze kockára vágott kecskesajt.
Elkészítés:
Főzd meg az árpát, szűrd le és öblítsd át hideg vízzel. Egy tálban keverd össze a citromlevet, az olajat, valamint a sót és a borsot. Keverd el a salátát és a többi hozzávalót a citromos öntettel, végül pedig add a salátához a kecskesajt darabokat is.