Egészség / Életmód / Lélek

Lelki problémára utal, hogy hány órakor ébredsz fel éjszaka

Lelki problémára utal, hogy hány órakor ébredsz fel éjszaka

Ezek után valószínűleg te is hulla fáradtan dőlsz be este az ágyba, abban reménykedve, hogy legalább 7 órát átaludhatsz gond nélkül. De mi van akkor, ha folyton felébredsz az éjszaka közepén, nagyjából mindig ugyanakkor? Ez lelki problémákra utalhat, és most eláruljuk, melyik időpont mit jelent!

21:00 és 23:00 között nem tudsz elaludni

Hiába kelsz korán, és érzed magad hulla fáradtnak, mégsem tudsz elaludni este 11 előtt? Nem véletlenül! Valójában ugyanis ez arra utal, hogy valamitől nagyon tartasz, és ez a félelem tudat alatt ott van a gondolataid között.

Nagyon izgulsz egy vizsga vagy munkahelyi feladat miatt? Esetleg a jövőd tölt el aggodalommal? Először azt kel kiderítened, mi áll a háttérben, hiszen csak ezután tudod megoldani a problémát!

23:00 és hajnali 1:00 között ébredsz fel

Ha mindig ebben az időszakban riadsz fel az álmodból, és nehezen alszol vissza, az arra utal, hogy valamiben vagy valakiben nagyot csalódtál. Sőt, az is lehet, hogy ezt még magadnak sem vallottad be.

Sokszor ez a valaki egyébként te magad is lehetsz; úgy érzed, hogy nem vagy elég jó például a munkádban, vagy esetleg a külsőddel vagy elégedetlen. Ilyen esetekben a legjobb megoldás, ha megpróbálod növelni az önbizalmadat: az oldalon is olvashatsz olyan önbizalomturbózó tippekről, amiket tudományosan is alátámasztottak!

Oldalak: 1 2

5 hozzászólás

 • Rézmann György
  2020.10.15., 22:24

  T. Szirák Viki! Magyarországi magyar nem úgy fogalmaz, hogy hány órakor ébredsz meg, hanem: hány órakor ébredsz fel? Üdv.! Rézmann

  Válasz
  • Lófarq Herceg
   2021.05.13., 08:02

   Alumíniummann te nióta vagy magyar?

   Válasz
 • Viktor Csordas
  2020.10.16., 07:25

  T. Rézmann György úr ! Közel 65 évvel ezelőtt születtem Magyarországon. Szegeden. Nos a mi családunkban (is) a megébredni kifejezést sokkal többet használjuk mint a felébredni -t. Nem akarok ebből egy parttalan vitát generálni, kizárólag megjegyzésnek szántam. Pl. sok felé a “nem volt rá időm vmire” helyett a “nem volt hozzá érkezésem”-t használják, talán hasonló bocsánatos kifejezés használat ez is.

  Ami a cikkben leírtakat illeti, lehet igaz lehet nem. Mivel orvos van a közvetlen környezetemben, a hajnali 3 óra körüli ébredéseket szív problémákra is vissza lehet vezetni. Sajnos , ezt a kardiológus kollégái is meg tudták erősíteni.

  Válasz
 • Rakovszky István
  2020.10.16., 18:17

  Én többször is felébredek. Ha nem tudok elaludni, kimegyek a vc-re mégha szükségét sem érzem, ami után aztán könnyel el is alszom.
  Tehát lehet a felébredésnek ilyen egyszerű oka is.

  Válasz
 • Aranyi László
  2021.02.05., 16:27

  Ezt a semmitérő cikket, négy kattintással lehet elolvasni, pedig egy A4-es ívet se töltene ki… Persze, ettől még tudok aludni 🙂 Jó lett volna egy ötödik kattintás azoknak, akik nem ébrednek fel éjjel. 🙂

  Válasz

Írj egy hozzászólást