Lélegzetelállító fotókon Ázsia 8 legcsodásabb városa

Lélegzetelállító fotókon Ázsia 8 legcsodásabb városa

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Lélegzetelállító fotókon Ázsia 8 legcsodásabb városa

Tokió, Hongkong, Szingapúr… Rajtuk aligha lepődsz meg, de a listánk többi tagjától garantáltan leesik az állad! A Condé Nast Traveler utazási magazin közönségszavazásának eredményei alapján a következő nyolc város valamelyikébe mindenképpen érdemes ellátogatnod, ha Ázsiában jársz.

8. Tokió

Bár sokan „kaotikusnak” bélyegezték, a „gyönyörű” jelzőt és kiérdemelte. Különlegessége a kiváló konyha: több Michelin-csillagos étterme van, mint a gasztronómia fővárosának tartott Párizsnak!
A helyi lakosok trendi cuccokban pompáznak, így egy egyszerű utcai séta alkalmával is van mire rácsodálkoznod. „Soha nem fogsz unatkozni, s mindent megtalálsz ebben a gigantikus metropoliszban” – írta az egyik értékelő.

7. Hongkong

A shopping lehetőségek, az emberek és a felhőkarcolók „modernné és élettel telivé” varázsolják a helyet, ugyanakkor „a múlt és a jelen könnyed összeolvadásának köszönhetően hagyományokban gazdag, de technológiai újdonságokban bővelkedő” környezetben érezheted magad, ha úti célodnak Hongkongot választod. Ez a vibráló, nyüzsgő egy kommentelő szerint Ázsia New York-ját jelenti.

6. Csiangmaj (Chiang Mai)

„Üdítő környezet a főváros zajától távol” – írják a Thaiföld északnyugati részén fekvő Csiangmajról. „Saját kis kultúrával és egyéniséggel rendelkezik”: sűrűn lehet éjszakai piaccal és elefántokkal találkozni.
A fűszeres ételek mennyeiek, az emberek pedig nagylelkűek. Az elbűvölő kisvárosban a látogatók „mindent megtalálnak, ami csak számít”.

5. Szingapúr

A rengeteg plázának köszönhetően Szingapúr nem más, mint „a boltkórosok paradicsoma”. Persze, a pénzköltési lehetőségek mellett nem szabad megfeledkezni az építészetről, a kultúráról és a lenyűgöző utcai művészeti alkotásokról sem.
Na, meg persze a gasztronómiáról! „A kultúrák, konyhák és természeti szépségek olvasztótégelye egyetlen városként elevenedik meg” – fogalmazott az egyik hozzászóló.

4. Luang Phabang

„Egy gyöngyszem, amit nem szabad kihagyni az életben” – írták róla. Egy nyugodt, visszavonuláshoz ideális hely, környezetbarát légkörrel.
Az olvasók azért adtak egy rakásnyi pontot Luang Phabang-nak, mert „könnyen sétálható” az egész mesekönyvbe illő város. A szűk utcácskák és a keskeny átjárók különleges hangulatot biztosítanak, ráadásul szuper szállás-, illetve étkezési lehetőségek várják Laoszban az utazni vágyókat.

3. Ubud

Meglep, hogy olyan városé a bronzérem, amelyikről még sosem hallottál életedben?
Az indonéz helyet mindenkinek ajánlják, aki „egy nagy adag természetet és kultúrát keres”. Ubud „fenséges és romlatlan” közege biztosítja az odalátogatóknak, hogy meggyőződjenek róla: létezik még olyan paradicsom, ahol „minden másmilyen”.

2. Hoi An

A vietnámi város neve nem véletlenül jelent „nyugodt találkozóhelyet”.
A kicsi, mégis mozgalmas Hoi An annyira elvarázsolta az utazó közönséget, hogy rögtön kiérdemelte az ezüstérmet. A színes házak és régi villák keverékének köszönhetően ugyanis mindenki úgy érezte itt magát, „mintha egy filmben szerepelne”.

1. Kiotó

A Honsú szigetén fekvő nagyvárosban életre kel a történelem. Híres templomok, kegyhelyek és piacok teremtenek benne utánozhatatlan környezetet.
„A modern és a régi világbeli Japán keveredése” a turisták szerint „a legjobb várossá” emeli Kiotót, ahol „minden megtalálható”. „Egy teljesen más korszakba csöppesz” – ígéri a kommentelők egyike.
Neked melyik a kedvenc ázsiai városod? Írd meg a cikk alatt hozzászólás formájában, ha kimaradt a listából!

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!