Fel lehet állni a padlóról! 6 őszinte könyv, ami segít legyőzni a sárkányainkat

Fel lehet állni a padlóról! 6 őszinte könyv, ami segít legyőzni a sárkányainkat

Címlap / Életmód / Egészség / Fel lehet állni a padlóról! 6 őszinte könyv, ami segít legyőzni a sárkányainkat

Szavakba önteni a fájdalmat annyit tesz, mint tudatosan formát adni neki. Ha erre képesek vagyunk, egyúttal lehetővé tesszük magunk számára, hogy külső szemlélőként ránézzünk erre a fájdalomra és döntéseket hozzunk vele kapcsolatban. Látni fogjuk, hogy nem vagyunk egyek vele és azt is: hatásunk van rá, sőt rajtunk múlik, mi lesz a folytatás. Az irodalom tele van híres és híressé vált emberek vallomásaival, naplóival, történeteivel, amelyek szinte mind arra emlékeztetnek: le tudjuk győzni sárkányainkat a saját fegyvereinkkel. Tanuljunk belőlük!

Toxikoma

Ha azt hitted, hogy a te sárkányaid a leggonoszabbak, akkor feltétlenül olvasd el ezt a könyvet! Legegyszerűbben így fogalmazhatnánk, ha a lényegét kellene kiemelni abból , amiről szól: ki az erősebb?

Mellébeszélés, virágnyelv és óvatoskodás nélkül mutatja meg a függőséggel néha valóban ököllel vívott harcot.

Hatalmas bátorság ez a kitárulkozás: enélkül az őszinteség nélkül talán nem is lehet felülkerekedni sötétebbik oldalunkon.

Lehetőségek a kiégésen innen… és túl

Versegi Beáta Mária könyve ugyancsak saját tapasztalatból merít.

Az észrevétlenül jelentkező, alattomosan romboló mumus, a kiégés ma sokkal nagyobb tempóban szedi áldozatait és későre vesszük komolyan.

Attól, hogy egy szerzetes nővér meri nyiltan vállalni a kiégés okozta sebeket, még hitelesebbé válik a történet. Bárkinél előfordulhat, nem jelent védettséget a hit sem, de persze sokat segít a felépülésben.

Hasznos, praktikus és elgondolkodtató: hová is rohanunk pontosan?

Éld az életed!

Traumatikus gyermekkor, súlyos rákbetegség, öngyógyítás és végül teljes gyógyulás.

Elég kemény forgatókönyv ahhoz, hogy a mindenki által jól ismert Louise L. Haynek elhiggyük: nem a levegőbe beszél, amikor a padlóról kell felállni.

Klasszikus munka, amit alig kell bemutatni, hiszen az önvallomásos segítő irodalom egyik alapműve.

Bár főként a spirituális beállítódás jellemzi, tanácsai gyakorlatiasak és a legfontosabb: kipróbált módszerek arra, hoygan vegyük kézbe sorsunk irányítását.

Rejtett érzelmeink, valódi önmagunk

James W. Pennebaker könyvének alcíme: Az őszinte beszéd és írás gyógyító ereje.

Ez a könyv nem újdonság a pszichológus szakma számára, nálunk viszont még nem eléggé populáris a mindennapi alkalmazásban.

Az önfeltárás gyógyító erejéről szóló könyvet 1990-ben jelentette meg először az amerikai szerző és a benne foglaltakat tudományos kutatások ihlették.

Empirikus alapokon nyugszik tehát a felismerés, hogy a traumák szavakban öntése könnyíti azok feltárását és feldolgozását.

Lizanka – Egy autista lány története a bezártságtól a teljes élet felé

Nem könnyű téma és sok félreértés övezi. Az is igen ritka, hogy erről valakinek úgy legyen írásos véleménye, hogy belülről ismeri az állapotot.

Az autizmus megismerése és elviselése a környezetnek is legalább akkora kihívás, mint a közvetlen érintett számára.

Aki viszont felvállalja a nyilvánosságot, komoly segítséget nyújt laikusok és szakemberek számára egyaránt, főként ha a szerző aktivistaként is folytatja tapasztalatainak hasznosítását.

A tigris felébresztése – Hogyan dolgozható fel a trauma?

Peter A. Levine könyve azokat a módszereket gyűjti össze, amelyekkel saját belső erőnk révén képesek vagyunk szembenézni traumáinkkal, sérüléseinkkel.

A trauma mumusa helyett a benne rejlő lehetőségekre hívja fel a figyelmet: a feldolgozás valójában a megújulás esélyét tartogatja mindannyiunk számára.

A könyv feltétlen üzenete, hogy mi tehetünk a legtöbbet önmagunkért és gyógyulásunkért, tehát a megoldás kulcsa a problémában – és bennünk van.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!