Így legyél Te önmagad legjobb társasága

Így legyél Te önmagad legjobb társasága

Címlap / Életmód / Egészség / Így legyél Te önmagad legjobb társasága

Szerencsésnek mondhatod magad, ha sok időt tölthetsz azokkal az emberekkel, akiket igazán szeretsz, de ne felejts el arra a személyre elegendő időt áldozni, aki számodra a legfontosabb… MAGADRA! Ha eddig menekültél attól, hogy egyedül legyél, akkor most adunk pár tippet, hogy önmagad legjobb társasága legyél.

Utazz egyedül!

Szerencsére manapság már pár ezer forintból eljuthatsz Európa legszebb városaiba, így érdemes lemondani pár ruháról és cipőről, helyette viszont rengeteg kalandban lehet részed. Ha még nem nyaraltál egyedül sehol, akkor fogadd meg magadnak, hogy amint lehetőséged adódik rá, megteszed. Most hagyd otthon a csajokat, vagy a párodat és vidd el magadat egy felejthetetlen útra.

Most lehet azt kérdezed, hogy mégis mi a jó abban, ha egyedül nyaralsz, de egészen más dolgokon mész keresztül, mint mikor a barátaid is veled tartanak. Önállóbb leszel, nyitottabb ismeretlen emberekre és ki tudja, talán új barátságok is kialakulhatnak majd.

Gondolkodhatsz az életeden, a céljaidon és megfejtheted a nagy kérdéseket, melyek éppen foglalkoztatnak Ugye, már most rögtön csomagolnál?!

Sétálj!

De ezúttal hagyd otthon a fülhallgatódat és csak a gondolataidat vidd magaddal. Meglátod egész más dolgok járnak majd a fejedben, mint amikor zenét hallgatsz, vagy a barátnőddel beszélgetsz. Nem baj, ha az utad elején még semmi nem jut eszedbe, csak menj, fedezz fel új utcákat, ülj be valahova kávézni, a lényeg, hogy magaddal legyél.

Egy idő után úgyis azt veszed észre, hogy már az életeden agyalsz és hirtelen minden kitisztul előtted. Érdemes ezt főként akkor beiktatnod, amikor túl nagy a zaj körülötted, esetleg a munkahelyeden összegyűltek a viharfelhők és nem látod a kiutat. Egy-két óra séta magaddal és sok minden tisztázódni fog benned.

Szeresd önmagad!

Azok, akik szeretik önmagukat, általában sokkal jobban igénylik az egyedüllétet, mint azok, akiknek nem megfelelő az önképük.

Ha te is az utóbbi csapatba tartozol, akkor először az önmagadról alkotott képet kell megváltoztatnod pozitív irányba, ami után már nem menekülsz attól, hogy egyedül legyél.

Turbózd fel az önbizalmadat, szeresd, aki vagy, mert csak ekkor tudsz örülni az egyedül töltött időnek.

Ápold a tested!

Még, ha nem is tartozol a nagyon nőies nők közé, akkor is fontos néhanapján a tested kényeztetése. Tarts otthon „szépség napot” és dobj fel egy tápláló arcmaszkot, végezz egy alapos manikűrt-pedikűrt, majd készíts egy szuper egészséges hajpakolást.

Ezt persze szalonban is megtehetnéd, de otthon kizárólag magadra koncentrálsz és így lesz időd gondolkozni az élet nagy dolgain. Mindezek után áldozz időt a kedvenc sportodra, mivel ez elengedhetetlen egy egészségtudatos ember életében. Ez lehet bármi, a lényeg, hogy örömmel csináld.

Fontos, hogy csak úgy kerülhetsz harmóniába önmagaddal, ha a testednek is megadod a kellő figyelmet és törődést. Ebbe az is beletartozik, hogy rendszeresen sportolsz valamit, amivel karban tarthatod.

Légy egy kicsit önző!

Néha muszáj kicsit önzőnek lenned és kiharcolni azt a szükségen „Én” időt, amire igényed van. Ez persze nem egyszerű, ha már családod van, vagy éppen a lakótársaidtól alig hallod a saját gondolataidat, de napi egy órát minimum szánj magadra.

Ilyenkor senki más nem létezik, csak te és minden gondolatodnak kizárólag rólad kell szólnia. Ezután, vagy előtt ugyan úgy folytathatod az életedet, de ezt kötelezően harcold ki magadnak, mert kell az az idő, amikor csak te létezel magadnak.

Soha ne felejtsd el, hogy ki a legfontosabb! Csak így tudod majd a szeretteidnek a legjobb formádat nyújtani.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást