A paleolit táplálkozásra történő átálláskor a legtöbb fejtörést általában az okozza, hogy mit együnk az eddig „jól bevált” kifli-dzsem vagy müzli-tej párosítás helyett.
Az életmódváltásnál meg kell tanulnod másképpen gondolkozni, és nem a megszokottat helyettesíteni, hanem az új alapanyagokban megtalálni a kedvedre valót. Segítünk elkezdeni! Összegyűjtöttünk a hét minden napjára egy reggeli tippet.
6/7 Szombat – Paleolit kenyérből melegszendvics
Szombat a brunch napja, és a jó hír, hogy ehetsz bármilyen felvágottat és zöldségeket frissen facsart narancslével, csak a kenyeret készítsd el házilag.
Hozzávalók:
10 dkg őrölt mandula vagy mandulaliszt,
10 dkg őrölt szezám vagy szezámliszt,
5 dkg lenmagpehely,
1 ek zsír vagy kókuszolaj,
3 tojás,
1 tk szódabikarbóna,
1 tk só, bors,
1,5 dl víz.
Elkészítés: Egy tálban keverd össze a hozzávalókat, majd tedd bele egy sütőpapírral kibélelt üvegtálba, és süsd 40-45 percig (ha ropogósabbra szeretnéd, akkor lehet picit tovább) 190 fokos sütőben. Miután elkészült, fordítsd ki a tálból, szeleteld fel és tedd vissza a sütőbe még 5-10 perce, így még ínyencebb lesz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!