Kikapcsolódás / Utazás

Ezek a legszebb tanösvények a Bakonyban

Ezek a legszebb tanösvények a Bakonyban

Hát ki ne lenne boldog, ha ilyen bámulatos tanösvények veszik körbe lépten-nyomon?

Pintér-hegyi tanösvény, Zirc

Zircről indul a Pintér-hegyi tanösvény, amin egyúttal az Országos Kék is keresztülhalad, úgyhogy látnivalóban garantáltan nincs hiány a környéken. A tanösvényt kísérő táblák segítségével részletes kép nyílik a Bakony állat-, növény-, valamint kőzetvilágára, de nem csak ezért érdemes meglátogatni ezt a helyet.

Közvetlen közelségben találunk egy használaton kívüli márványbányát, egy forrást, de Zirc másik feléből indul az ország egyik legszebb vasútvonalaként számon tartott, a Cuha-szurdokot átszelő sínpálya is (ami egyúttal népszerű kirándulóhely). 

Ámos-hegy, Eplény

Eplény neve már ismerős lehet a téli sportok szerelmeseinek, azonban a környéket nem csak a síszezonban érdemes felkeresni. Itt található a környék egyik különleges tanösvénye, amit elsősorban a hegycsúcson található, páratlan látképet biztosító kilátó és a mezítlábas ösvény miatt érdemes felkeresni.

Kicsiknek és nagyoknak szintén ideális választás: bár a terep meglehetősen meredek, két egymástól függetlenül bejárható útvonal képezi az alapját. Ezek együttesen 7700 métert tesznek ki. 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást