A legszebb DIY húsvéti kopogtatók az ajtódra – Készítsd el saját kezűleg

A legszebb DIY húsvéti kopogtatók az ajtódra – Készítsd el saját kezűleg

Címlap / Otthon / A legszebb DIY húsvéti kopogtatók az ajtódra – Készítsd el saját kezűleg

Közeleg a húsvét, itt az ideje, hogy a lakásunkat feldobjuk ünnepi dekorációval. Ennek egyik fontos része az ajtó, hiszen gondolj csak bele, a hozzád érkező vendégeknek először ez fog feltűnni. Ha szeretnél saját kezűleg húsvéti kopogtatót készíteni, most itt a lehetőség. Cikkünkben mutatunk néhány izgalmas ötletet.

Kopogtató barkából

Ha nem kifejezetten szereted a húsvétot és nem szívesen látnál mindenhol színes tojásokat, készíts kopogtatót barkából! A fűzfa bolyhos virága szorosan kötődik a húsvéthoz és ilyenkor dekorációként is érdemes felhasználni.

Nem túl hivalkodó, mégis nagyon szép, megnyugtató látványt nyújt akár a szobánkban, akár az ajtónkra kiakasztva. Ehhez a kopogtatóhoz először hajlékony vesszőt kell beszerezned, amit aztán karika formában kell összekötnöd.

Erre erősítsd rá a barkaágakat, felül pedig egy fehér szalaggal akaszd fel.

Szalaggal áttekert kopogtató

Ehhez az egyszerű, mégis nagyszerű kopogtató elkészítéséhez nem szükséges túl sok idő és jó kézügyesség sem. Szerezz be egy habszivacs-koszorút és hosszú szalagot. Utóbbi lehet bármilyen színű, amilyet csak szeretnél.

A végét gombostűvel rögzítsd a koszorúhoz és finom mozdulatokkal tekerd körbe. Ha megvan, rögzítsd a másik végét is.

Ezután jöhet a dekorálás, aminek csak a képzelet szab határt. Köthetsz még rá masnikat, ráerősíthetsz egy-két színes tojást, virágot vagy valamilyen feliratot is.

Tojások masnival

Amennyiben az egyszerű dekorációk híve vagy és nem kedveled a koszorúkat, ezeket a masnival fellógatott tojásokat neked találták ki!

Első lépésben készítsd el a tojásokat: tetszőleges színűre befestheted őket és madzaggal is körbetekerheted, így is különleges hatást kelt.

Ha ez megvan, egy kis ragasztóval rögzíts madzagot a tojásokra és így lógasd le őket. A tökéletes hatás érdekében felülre tégy egy nagyobb masnit, ami színében passzol a tojásokhoz.

Tojásokkal teli koszorú

Ehhez a kopogtatóhoz sok-sok műanyag/hungarocell tojásra lesz szükséged. Válassz egy neked tetsző színt és ennek a színnek a különböző árnyalataiban fesd be mindet. Akár virágmintákat is festhetsz bele, vagy valamilyen ruhával is körbetekerheted őket.

Ha elkészültek a tojások, készítsd el a koszorú alapját. Boltban meg is vásárolhatod, de magad is megcsinálhatod néhány hajlékony vessző összetűzésével.

Egy borostyánágat vezess körbe a koszorún, majd ragasztgasd hozzá a tojásokat. Ügyelj rá, hogy erős ragasztót használj, különben a tojások le fognak potyogni.

Tojások a fészekben

Jellegzetesen húsvéti és igazán szívmelengető ez a kopogtató. Hajlékony vesszőből kezdj el koszorút formálni, de ügyelj rá, hogy az alja kicsit öblösebb maradjon, mintha csak egy kosár lenne.

Ezt az alsó részt béleld ki puha mohával és helyezd bele a tojásokat. Fentre rögzíts virágzó ágakat, de tehetsz rá művirágot is, úgy garantáltan sokáig fog tartani.

Végül felül tégy rá egy nagyobb masnit és egy szalaggal függeszd fel.

Vesszőkoszorú virágokkal

Ez egy igazán szép húsvéti kopogtató, amit nem csak az ünnep idejére érdemes kifüggesztened, hanem egész tavasszal kint hagyhatod.

Első lépésben gyűjts hajlékony vesszőket és formáld koszorú alakká, de ha ezt a lépést inkább profikra bíznád, vásárold meg üzletben.

Az így kapott koszorúra tűzz színes virágokat, ezek lehetnek egyfélék vagy vegyesek. Célszerű szebb művirágokat összeválogatnod, hogy sokáig tartson. Bár illata nem lesz, így akár nyárig (vagy még tovább) élvezheted a látványát.

Nyuszi az ajtódon

Mindenféle giccstől mentes, mégis nagyon hangulatos ez a nyuszis kopogtató. Akár saját kezűleg is elkészítheted, és még a technikák közül is választhatsz.

Ha jó kézügyességgel rendelkezel, vágj ki két egyforma nyúlformát anyagból, varrd össze és tömd ki vattával. Fess rá orrot, szájat és szemeket és máris kész!

Ugyanezt elkészítheted akár egy vastagabb kartonlapból is. A díszítéssel nem kell sokat bajlódnod, fekete ajtón remekül mutat a hófehér nyuszi. Csak köss a nyakába egy masnit és lógasd le!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást