Az 5 legszebb bakonyi látnivaló – 30 éve nem tudok betelni vele

Az 5 legszebb bakonyi látnivaló – 30 éve nem tudok betelni vele

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Az 5 legszebb bakonyi látnivaló – 30 éve nem tudok betelni vele

Hubertlaki-tó

A „bakonyi Gyilkos-tó” néven is elhíresült Hubertlaki-tó nem véletlenül kapta a nevét: erősen emlékeztet erdélyi társára. Az eredetileg vaditatónak készült, mesterségesen feltöltött tó ma már igazi turistalátványosság, de a tömegtől ennek ellenére sem kell tartani. A helyszínt több irányból is meg lehet közelíteni, például kellemes erdei séta vezet az Odvaskő Hoteltől indulva, de Huszárokelőpusztáról betonozott úton is el lehet jutni az úti célhoz.

Ebből az irányból útba esik a Hubertlaki kulcsosház is, ami éppen az erdő közepén várja megszállni kívánó vendégeit.

Cuha-szurdok

A Cuha szurdokvölgye kihagyhatatlan látnivaló a Bakonyba látogatók számára. Autóval érkezőknek érdemes Bakonyszentlászlót követően megállniuk Vinyénél, de a kb. 20 perces vonatozást is hiba lenne kihagyni Zirc és Vinye között.

A kijelölt túraútvonal nagyon népszerűnek számít, ugyanis nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek is kényelmesen teljesíthetik.

Egyetlen nehézsége és különlegessége a túrának, hogy rendszeresen át kell kelni a patakon, ezért a megfelelő lábbeli viselése fontos szempont. A turistautat források, barlangok, a vonat utat hidak és alagutak színesítik.

Római fürdő

A Római-fürdőhöz Bakonynána, vagy Jásd felől juthatsz el, mégpedig betonozott úton, egészen a parkolóig – a természetjárók persze kijelölt útvonalakon is haladhatnak a célig. A Gaja-patak völgye ezen a területen mély szurdokvölgyet alakított ki magának, amiben jutott hely egy vízesésnek is.

A vízesés és környéke egyelőre érintetlen, ami azt is jelenti, hogy nincs korlát, így gyerekekkel csak fokozott szülői felügyelet mellett érdemes erre kirándulni. Így azonban feltétlenül érdemes, hiszen a közelben található egy barlang is, illetve a Tési-fennsík szélmamai, amik ugyancsak megtekintésre érdemesek.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást