Kalandos tavaszi túraútvonalak (nem) csak társkeresőknek

Kalandos tavaszi túraútvonalak (nem) csak társkeresőknek

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Kalandos tavaszi túraútvonalak (nem) csak társkeresőknek

Végre valahára itt a tavasz. Az ember természetes ösztöne, hogy ilyenkor a szabadba vágyik, érezni az újraéledő természet illatát, a langyosan fújdogáló szelet és hallgatni az erdei dallamokat. A közösségi médiának köszönhetően egyre többen érzik úgy, hogy a hétvégi kiruccanást színesen összekötnék egy laza, ismerkedős kikapcsolódással. Pároknak, gyermekes családoknak és persze egyedülállóknak is szólnak ezek a lehetőségek. Ha van egy szabad napod vagy hétvégére tervezel kiruccanást, akkor mutatunk néhány lehetőséget, amivel biztosan nem jársz rosszul. Olyan helyeket járhatsz be, ami kiszakít a hétköznapokból, segít ellazulni és feltöltődni a következő napokra, hetekre.

Romantikus séta szerelemre vágyóknak

A Túratárs.com kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy összehozza a természet szerelmeseit. Sőt, többen egy-egy kirándulás alkalmával egymásban is megtalálták már a szerelmet. A közel harmincnégyezer tagot számláló találkozópont a hét minden napjára ajánl különleges élményt.

Találkozhatsz itt a népes magyarországi túraközösség aktív résztvevővel, tapasztalt túravezetőivel, és olyan magányos farkasokkal is, akik barátok, társ és túravezető hiányában eddig egyedül járták a hegyeket, vagy ritkán túráztak.

Egy gyors regisztráció után kedvedre válogathatsz a meghirdetett lehetőségek között, annak megfelelően, hogy csupán egy rövidebb erdei sétára mennél vagy akár szívesen bejárnád Európa magashegyeit: Magas-Tátra, Erdély, Déli-Kárpátok, Alpok, Dolomitok és még sorolhatnánk.

A gyalogtúrák mellett, via ferrata túra, magashegyi túrák, biciklitúra és vízitúrák is várnak rád.

Családi kirándulás

Ha még nem vagy gyakorlott túrázó vagy szeretnéd, hogy gyermeked egy tapasztalt szakértőtől tanulja meg, mit is jelent a természetjárás és milyen szabályai vannak, érdemes bejelentkezni egy túra tanfolyamra.

Itt amellett, hogy elmagyarázzák, hogyan kell használni a térképet vagy a GPS-t, fontos természetvédelmi szabályokat ismerhetsz meg és megtudhatod, mit kell tenni, ha eltévedsz az erdőben, leszállt az éj és nincs segítséged.

A mozgasvilag.hu is egy olyan aktív életmódportál, ahol csatlakozhatsz a jól megtervezett túrákhoz vagy társakat kereshetsz egy rég vágyott terület meghódításához.

A humoros elnevezést kapott Sétafika túraoldal mottója: Időnk van, lábunk van, miért ne gyalogoljunk?

Ennek a liberális kinyilatkoztatásnak megfelelően a portál önköltséges gyalog-, kerékpáros, vízitúrákat szervez Európa-szerte.

Csatlakozva a többiekhez, a közelebbi helyek szépségeit is megismerheted, mint a Vértes, Börzsöny, Pilis, de eljuthatsz Ausztriába, Olaszországba, sőt akár Máltára is.

Bakancsos menet teljesítménytúrázóknak

A teljesítménytúra egy előre meghatározott útvonalon rendezett túra, ahol az útvonalon adott időn belül kell végigmenni. A hosszú nevű (mint egy igazi teljesítmény túra) teljesitmenyturazoktarsasaga.hu oldalon bárki csatlakozhat a meghirdetett lehetőségekhez.

A szervezők szerint csak az elnevezés félelmetes, valójában nem igényel különleges felkészülést egy túra teljesítése. A rendezvényeken választhatsz erőnlétednek megfelelőt a különböző hosszúságú és szintkülönbségű gyaloglások közül.

Mit nyújtanak a teljesítménytúrák?

Elsősorban a szabadban, erdőn-mezőn való gyaloglás élményét. Másodsorban a rendezvények útvonalakat kínálnak, melyek egyszer az ismert kirándulóhelyeket érintik, máskor teljesen új, számodra ismeretlen helyekre vezetnek. Harmadrészt a túrákon társaságot találhat minden résztvevő – vagy egyedül lehet az, akinek magányra van szüksége a hétvégi kikapcsolódáshoz.

Üres kézzel senki nem megy haza. Elismerésként és emlékül a rendezők kitűzőt vagy jelvényt, és oklevelet vagy emléklapot adnak a sikeres teljesítőknek.

Vándortúra az igazán bevállalósokak

Ismét divatba jönnek az úgynevezett vándortúrák.

Aki bátran belevág a több napos, több éjszakás, sátorozós élménybe, garantáltan nem csak testileg, lelkileg, de szellemileg is megújul a végére.

Nem beszélve arról, hogy ez egy óriási buli és folyamatos sport is a legjobb edzőteremben, a természetben.

A túra két alapszabálya: a sokszor több mint száz kilométeres túrán mindenki saját maga cipeli a felszerelését és minden éjszaka sátorban alszik.

Ez utóbbi lehet persze másé is, ebben nincs kikötés.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást