Kikapcsolódás / Utazás

5+1 híres turistalátványosság, amire nem feltétlenül érdemes pénzt és időt áldozni

5+1 híres turistalátványosság, amire nem feltétlenül érdemes pénzt és időt áldozni

Stonehenge

Az angliai Wiltshire-ben található, kőtömbökből és sáncokból álló építmény mai napig megőrizte rejtélyességét. Ezért nem csoda, hogy mindenki szeretné életében legalább egyszer látni! Azonban a rossz hír, hogy kevésbé lesz maradandó élmény, mint hiszed.

Magát a látványosságot egyáltalán nem közelítheted meg, ami műemlékvédelmi okok miatt teljesen érthető, ám ez azt jelenti, hogy 15 méteres távolságból figyelheted csak. Ráadásul mindemellé elég drága, és ezen kívül semmi más látnivaló nincs itt.

Eiffel-torony

Naná, hogy Párizsban ott van az elsőszámú látványosságok között, és igen, ha arra kirándulsz, feltétlenül nézd meg. De nem biztos, hogy jó ötlet egészen a tetejéig felmenni! Ugyanis mindig óriási sorok kígyóznak előtte, és nem ritka, hogy 3-4 órát is sorba kell állnod azért, hogy egyáltalán a közelébe eljuss.

Különböző emeletek vannak, és attól függően, hogy hányadikra akarsz felmenni, na meg hogy lifttel vagy gyalog, egészen más árakat kell fizetned. Gyalog egyébként nem biztos, hogy megéri felsétálni, mert 704 lépcsőfokot kell megtenned.

Sokkal jobb ötlet, ha inkább a Tour Montparnasse tetejére mész fel, ahonnan szintén szuper kilátás tárul eléd, de olcsóbban, jóval kisebb tömegben. És bónusz, hogy az Eiffel-tornyot is látod!

Kínai nagy fal

Ha a kínai nagy falat akarod meglátogatni, ne a Beijing közelében lévő szakaszra menj el. Ez a hely ugyanis nem feltétlenül felel meg a történelmi körülményeknek, jelentős részét újraépítették, és az egész a turizmusra fókuszál, ezért tele van látogatókkal. Olyannyira, hogy néha még lépni sem lehet a tömegtől.

Ha igazán különleges részét néznéd meg, menj el a Simitai szakaszra, ahol kevesebben vannak, és ugyanolyan szép, mint a felkapottabb része!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást