A legjobb vádliformáló otthoni gyakorlatok – Kezdj hozzá még ma

A legjobb vádliformáló otthoni gyakorlatok – Kezdj hozzá még ma

Címlap / Életmód / Egészség / A legjobb vádliformáló otthoni gyakorlatok – Kezdj hozzá még ma

Lábujjhegy

Támaszkodj egy szék háttámlájához, zárd össze a lábaidat, majd emelkedj lábujjhegyre. Tartsd meg magad 5 másodpercig, majd ereszkedj vissza. Ismételd a gyakorlatot 25-ször, majd kis szünetet tartva csinálj belőle még 3 szériát.

Fontos, hogy ne lendületből csináld, és a kezeddel se húzd magad, hanem próbáld úgy végezni a gyakorlatot, hogy csak a lábizmaid dolgozzanak! A gyakorlat hatékonyabb, ha egy lépcsőfokon, dobbantón vagy küszöbön végzed, így a sarok lejjebb tud ereszkedni a mozdulatsorok közben.

Lábujjhegyre guggolásból

Az előző gyakorlatot kicsit máshogy is végezheted, ilyenkor még hatékonyabb lesz. Helyezkedj el guggolásban, a kezeddel támaszkodj meg magad előtt, majd próbálj lábujjhegyre emelkedni.

Maradj így néhány másodpercig, majd ereszkedj vissza. Ismételd meg 50-szer. A kezed végig maradjon a talajon, a gyakorlatnak nem az a célja, hogy az egész súlyodat megemelje.

Pipa

Feküdj le a talajra, karjaidat kulcsold a fejed mögé. Húzd fel az egyik lábad úgy, hogy a talpad a talajon maradjon, majd a másik lábadat egyenesen tartva emeld meg néhány centivel majd feszítsd vissza a kinyújtott lábad lábfejét, tartsd így néhány másodpercig, majd tedd a lábfejed spiccbe, előre feszített ujjakkal.

Ez után emeld tovább a lábad addig, hogy a padlóval merőlegesen legyen. Lassan ereszd le spiccben. Csinálj belőle 50-et, majd válts lábat, és ismételd a gyakorlatot így is!

Sarokemelés

Állj összezárt lábakkal, majd kényelmesen támaszkodj a földre úgy, hogy a tested 90 fokos szöget zárjon be. Ebben a helyzetben emeld meg a sarkaidat, és tartsd meg magad néhány másodpercig, majd ereszkedj vissza.
 
Ismételd legalább 50-szer. Fontos, hogy közben a térded ne hajlítsd be, így tudod a leghatékonyabban végezni a gyakorlatot!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást