Az 5 legjobb online rádió munka közben, ami megnyugtat és kreatívvá tesz

Az 5 legjobb online rádió munka közben, ami megnyugtat és kreatívvá tesz

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Az 5 legjobb online rádió munka közben, ami megnyugtat és kreatívvá tesz

Észrevetted már, hogy, ha munka közben zenét hallgatsz, akár sokkal gyorsabban és jobb hangulatban fognak telni a bent töltött órák? Ha egy fontos anyagot kell összeraknod és koncentrálnod kell, akkor választhatsz nyugtató, inspiráló zenét, ha ebéd után fel akarod pörgetni magad, akkor jöhet valami energikus, dallamos lejátszási lista, egy borús napokon pedig jöhetnek a vidám nyári zenék. Lássuk, mit hallgass és hol! Jöhetnek a kedvenceink!

Berlin Community Radio

Ha nincs hanglatod a rádiókban agyonjátszott slágerekhez, akkor kapcsolj Európa egyik legizgalmasabb városának rádióállomására, a Berlin Community Radio csatornára.

Itt biztosan nem fogsz csalódni, hiszen a megszokott rovatokon kívül szuper underground újdonságokat is elcsíphetsz rádiózás közben.

A mi kedvencünk a BCR brunch, de persze ízlések és pofonok, hallgasd minél többet, és válaszd ki te is a kedvencedet!

Pluszban szuper, hogy semmilyen plusz alkalmazás, regisztráció vagy letöltés nem kell ahhoz, hogy kipróbáld, egyszerűen csak a linkre kell kattintanod, a zene pedig automatikusan elindul.

Radio Free Brooklyn

Ha áthajózunk Európából Amerikába, akkor meg kell állnunk a szuper Brooklynnál, aminek most nem a legfőbb látványosságait és érdekességeit osztjuk meg veletek, hanem az egyik szuper rádióállomását, a Radio Free Brooklynt.

Itt nem csak élőben hallgathatod az éppen futó talk show-kat vagy zenei etapokat, de az archívumból is válogathatsz a különböző stílusú dallamok közül.

Ha lassú zenére vágysz, ami segíthet a koncentrációban, illetve a fókuszálásban, akkor válassz egy szuper lounge zenét, ha pedig inkább egy kis plusz lökésre vágysz a délutáni hajtásban, akkor valami pörgősre kattints!

Íme a link!

Dublab

Előfordul, hogy pörgős, motiváló zenére van szükséged, ami továbblendít az esetleges délutáni holtpontodon, akkor próbáld ki a Dublab csatornát.

Szuper alternatív rock, hip-hop és reggae stílusok közül válogathatsz.

Egyrészt a zene abban is segít, hogy a monoton darálós feladatok elvégzését élvezetesebbé tegye, másrészt ha épp egy open-officeban ülsz, ahol ketten telefonálnak, hárman a fejed felett megbeszélnek és nem tudod kiszűrni a külső zajokat, akkor a zene és a füldugód a legjobb menekülési útvonal lesznek.

Ugye milyen jól hangzik?

Lássuk a linket!

 

Radio Swiss – Csak a klasszikusok

Ha a dalszövegek túlságosan elterelik a figyelmedet munka közben, de mégis vágysz valamilyen külső hangra, ami megnyugtat vagy kiszűri a háttérzajokat, akkor a legjobb, ha klasszikusokat hallgatsz.

Nem kell persze mindennap ezt benyomni a füledbe, de néha megéri egy picit lassú zenével megnyugtatni magad, hiszen már kutatásokkal is kimutatták, hogy a nyugtató klasszikus dallamok jó hatással vannak a produktivitásra.

Ezen a csatornán különböző zeneszerzők különböző stílusú dallamai közül válogathatsz, azaz jöhet Chopin, Händel, Haydn, Mozart vagy Rossini?

Jöhet bármelyik!

Klikk a rádióhoz.

Red light radio

Amszterdam, Piros Lámpás negyed. Lehet, hogy elsőre nem a legjobb zenék jutnak eszedbe róla, de mostantól ez garantáltan megváltozik, hiszen a Red light radio szuper zenével szolgál, bármikor kattintasz.

Élő stream a dj-ről, szuper underground dallamok, amitől biztosan jobban fog menni a munka.

Az elektronikus zene egyébként is jó hatással van rád akkor is, ha kreatív és akkor is, ha monoton munkát végzel, hiszen a folyamatosan ismétlődő dallamok jó ritmust adnak a munkádnak.

Próbáld ki, hátha így hamarabb eltelik majd a nap!

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!