A 9 legjobb, ínycsiklandozó olasz desszert és receptje

A 9 legjobb, ínycsiklandozó olasz desszert és receptje

Címlap / Életmód / Receptek / A 9 legjobb, ínycsiklandozó olasz desszert és receptje / 3. oldal

Az olasz desszertek nem csak híresek, de változatosak, érdekesek és persze nagyon finomak is. Íme a leghíresebb desszertek egyenesen Itáliából!

Bussolá

A bussolá szó annyit tesz olaszul, mint iránytű. Nem véletlen az elnevezés, mivel egyrészt a sütemény kör alakú, mint az iránytűk, ráadásul Velencéből, a hajózás egyik fellegvárából származó édesség.

Valójában egy egyszerűen elkészíthető, száraz tésztájú sütemény, amely délutáni harapnivalóként, bor mellé ideális választás. 

Ismerd meg a hagyományos receptet itt!

Bussolá

Cantuccini

A cantuccini egy jellegzetes toszkán keksz féle. Használják cantucci vagy a kicsinyítőképzős alakja, a cantuccini vagy az eredetére utaló pratoi sütemény neveket is. 

A száraz tésztába mandulát tesznek, ezzel biztosítják a jellegzetes ízt és látványt is. Száradás után szeleteik, és borhoz fogyasztják. Gyakori, hogy belemártják a borba, vagy akár a tejbe is, ezzel puhítva fel a tésztát.

Ismerd meg a hagyományos receptet itt!

Cantuccini
istockphoto

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»