Az olasz desszertek nem csak híresek, de változatosak, érdekesek és persze nagyon finomak is. Íme a leghíresebb desszertek egyenesen Itáliából!
Bussolá
A bussolá szó annyit tesz olaszul, mint iránytű. Nem véletlen az elnevezés, mivel egyrészt a sütemény kör alakú, mint az iránytűk, ráadásul Velencéből, a hajózás egyik fellegvárából származó édesség.
Valójában egy egyszerűen elkészíthető, száraz tésztájú sütemény, amely délutáni harapnivalóként, bor mellé ideális választás.
Ismerd meg a hagyományos receptet itt!
Cantuccini
A cantuccini egy jellegzetes toszkán keksz féle. Használják cantucci vagy a kicsinyítőképzős alakja, a cantuccini vagy az eredetére utaló pratoi sütemény neveket is.
A száraz tésztába mandulát tesznek, ezzel biztosítják a jellegzetes ízt és látványt is. Száradás után szeleteik, és borhoz fogyasztják. Gyakori, hogy belemártják a borba, vagy akár a tejbe is, ezzel puhítva fel a tésztát.
Ismerd meg a hagyományos receptet itt!