Hozzávalók:
30 dkg liszt
20-25 dkg kristálycukor
2 db tojás
15 dkg dió (vagy más olajos mag ízlés szerint)
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília-aroma
Elkészítés:
1. A tojásokat a cukorral elkezdjük kihabosítani, addig verjük, míg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a vanília-aromát és a diót vagy a választott olajos magvakat és fakanállal alaposan keverjük össze.
2. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és ezt is hozzákeverjük. Kb. 10 cm széles, 2-3 cm magas és hosszú hasábokat formálunk belőle, majd ezeket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
3. 170 fokra előmelegítjük a sütőt, és a tésztát kb. 20-25 percig sütjük. Ezután hagyjuk hűlni 5-10 percet, majd egy recés élű késsel ferdén kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk, majd visszatesszük őket a sütőpapírra.
4. 10 percig sütjük, majd megfordítjuk a szeleteket, és újabb 10 percig sütjük, hogy egyenletes legyen. Mikor kész, hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.