Megvan a legjobb májtisztító gyógynövények és élelmiszerek listája!

Megvan a legjobb májtisztító gyógynövények és élelmiszerek listája!

Címlap / Életmód / Egészség / Megvan a legjobb májtisztító gyógynövények és élelmiszerek listája!

Egy életbevágóan fontos figyelmeztetéssel kell kezdenem: igazán komoly májtisztítókúrát kérlek, hogy ne végezz egyedül, felügyelet nélkül, mert komoly veszélyekkel járhat, amennyiben mindenképpen szeretnél ilyesmit, bízd inkább valóban hozzáértő szakemberre, aki tudja, hogy mit csinál, és tisztában van a máj működésével. 

Gyermekkorom óta csodálom a májat, az első pillanattól fogva, hogy tanultunk róla az általános iskolában. Már akkor elképesztőnek tűnt, hogy mennyi mindent tesz értünk, és egészen bizonyos, hogy jócskán túlszárnyalja a legmerészebb elképzeléseimet is. 

A máj az egyik legjobb barátunk, előtte sosem lehet titkunk, mert mindent tud rólunk, hogy mit eszünk, mit és miből iszunk, milyen gyógyszert szedünk, mivel takarítunk, milyen parfümöt használunk, mivel festjük ki a házat, mit tankolunk, mivel permetezünk, vagy azt, hogy a minap eláztunk.

Profi módon szelektál, mégha minden nap a nyakába zúdítunk is egy halom vegyületet, akkor is türelmesen és kitartóan méregtelenít, és igyekszik életben tartani önmagát és minket is. Akkor sem orrol meg ránk, ha egyik- másik tevékenységünkkel (pl.: dohányzás) vagy ötletünkkel (pl.: kirúgunk a hámból és jól eláztatjuk) sokkoljuk. Minden erejét bevetve küzd, és néha próbál jobb belátásra téríteni minket a saját eszközeivel. 

istockphoto

Engeszteld ki a májadat!

A máj szoros kapcsolatban áll a harag érzésével. Ha gond van a májaddal, gyakrabban érezheted magadat mérgesnek.

Ez fordítva is igaz, ha könnyen dühítenek, az azt jelenti, hogy a májad kibillent az egyensúlyi állapotából.

A harag azonban még ennél is problémásabb. Teljesen lényegtelen, hogy ki iránt táplálsz haragot és, hogy jogosnak tűnik- e, mert ezzel az érzelemmel főleg magadnak ártasz a legtöbbet. Az is szinte bizonyos, hogy akivel felindultan viselkedsz, erre rezonálva hasonlóképpen fog reagálni, és csak rontani fogtok a helyzeten. Vizsgáld felül a történteket, beszélj róla higgadtan, és igyekezz mielőbb megszabadulni az érzelmi terhektől. 

A gyógynövények a legjobb segítők

A legjobb májtisztító gyógynövények
derketta/istockphoto.com

Szinte képtelenség lenne kikerülni minden potenciálisan károsító tényezőt, mivel elsősorban nem csak rajtunk múlik, másrészt rengeteg van belőlük, és gyakran rejtett formában vannak jelen. De ez nem azt jelenti, hogy akkor már minden mindegy, számtalan sok dolgot elkerülhetsz, illetve választhatsz helyettük egészségesebb változatot. Az itt javasolt gyógynövények kúraszerű használata sokat tehet azért, hogy jobban érezzétek magatokat: te és a májad is.

Nézzük, mely gyógynövények a leghatásosabbak, ha májtisztítást tervezel!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást