A húsvéti reggeli elengedhetetlen része a kalács, amely remekül passzol a sonkás, tojásos, tormás menühöz. Ha idén nem szeretnél boltban vagy pékségben, készen kapható kalácsot vásárolni, akár elkészítheted a saját kalácsodat is. Mutatunk néhány receptet, amellyel te is isteni kalácsot süthetsz a családnak.
2/4 Foszlós kalács
A foszlós kalácshoz 1 dl tejben kell megfuttatnod 3 dkg élesztőt egy csipet cukorral, és közben 60 dkg liszthez egy tálban hozzáadnod 2 tojássárgáját, 2 dl langyos tejet, egy pici rumaromát, néhány csepp citromlevet, 4 dkg puha vajat, egy csipet sót és az élesztős tejet. Dagassz a hozzávalókból lágy tésztát, majd fél órán át keleszd. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán készíts belőle három egyenlő nagyságú hengert, majd ezeket fond össze, és keleszd még fél órát.
Tedd sütőpapírral bélelt tepsire ezután a kalácsot, kend meg a tetejét tojássárgájával (esetleg cukorral is megszórhatod), és 190 fokos sütőben süsd szép aranybarnára.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!