A húsvéti reggeli elengedhetetlen része a kalács, amely remekül passzol a sonkás, tojásos, tormás menühöz. Ha idén nem szeretnél boltban vagy pékségben, készen kapható kalácsot vásárolni, akár elkészítheted a saját kalácsodat is. Mutatunk néhány receptet, amellyel te is isteni kalácsot süthetsz a családnak.
1/4 Fonott kalács
A hagyományos fonott kalácshoz 3 dl tejben kell megfuttatnod 2,5 dkg élesztőt egy csipet cukorral, és fél kg lisztet elkeverned egy csipet sóval,5 dkg puha vajjal, majd az élesztős tej hozzáadásával tésztát dagasztanod. A tésztát 1-1,5 órán át pihentesd, majd lisztezett deszkán oszd 6 egyenlő cipóra. A cipókat hasonló vastagságú hengerekké kell sodornod, és ezeket összefonnod.
Ha elkészült a kalács, tedd sütőpapírral kibélelt lemezre, kend meg a tetejét hideg tejjel, és 175 fokos sütőben 30-40 perc alatt süsd meg.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!