Mára az édesítőszerek széles kínálatát élvezhetjük, azonban nem mindegyik van szervezetünkre pozitív hatással. Egyes édesítőszerek képesek a mikrobiom teljes felborítására is. Összegyűjtöttük azokat az édesítőszereket, melyeket biztonságosan fogyaszthatod az egészséged érdekében.
1/6 Nyírfacukor/Xilit
Ezt az édesítőszert az nyírfakéregből vonják ki, de ma már számos más módon is előállítják, elsősorban cellulózból. A hagyományos cukorral egyenértékű az édesítő ereje, tehát 1:1 arányban használjuk annak helyettesítésére. Lényeges különbség a kettő között, hogy míg a sima fehércukor glikémiás indexe 81, addig a nyírfacukoré mindössze 7. Szénhidráttartalma azonban magas, így diéta esetén nem számolhatunk vele 0 kalóriás édesítőként. Egy jól felépített, tápanyagdús étkezésbe, viszont mindenképpen helye van, nem mellesleg pedig a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, hiszen a vércukorra kedvező hatással van.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!