A grillezés az egyik legjobb dolog nyáron. A húsokhoz nagyjából mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, ám sokaknak gondot okoz, hogy milyen köretet válasszanak hozzá. Máris mutatunk néhány izgalmas salátaötletet!
2/5 Grillezett avokádósaláta
Egyszerűen imádjuk az avokádót, és ha már grillszezon van, miért ne próbálhatnánk ki grillezve is? Isteni saláta készíthető belőle!
Hozzávalók:
0,5 kg paradicsom,
2 avokádó,
1 ek extra szűz olívaolaj,
125 g mozzarella,
friss bazsalikom,
balzsamecet.
Elkészítés:
A paradicsomot kockázzuk fel, az avokádókat pedig pucoljuk meg és vágjuk 1 centiméter vastag szeletekre. Utóbit grillezzük meg, nem kell, hogy sokáig legyen a grillrácson, ha már látszódnak rajta a rács csíkjai, fordítsuk meg, majd vegyük le.
Tegyük egy salátástálba a paradicsommal együtt, szórjuk meg az összetépkedett mozzarellával, a friss bazsalikomlevelekkel és locsoljuk meg az olívaolajjal és a balzsamecettel. Végül akár a felkockázott grillhúst is beleforgathatjuk. Ha pedig kevésnek érezzük, adhatunk hozzá lilahagymát vagy vegyes salátaleveleket is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!