A grillezés az egyik legjobb dolog nyáron. A húsokhoz nagyjából mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, ám sokaknak gondot okoz, hogy milyen köretet válasszanak hozzá. Máris mutatunk néhány izgalmas salátaötletet!
3/5 Görögdinnye-saláta fetával és gránátalmával
Ha nyár, akkor grillezés, no és persze görögdinnye! Ha egy extrafinom vacsorára vágyunk, kombináljuk a kettőt! Máris itt egy isteni saláta, amely tökéletes köret a húsételek mellé.
Hozzávalók:
1 kg görögdinnye,
100 g fetasajt,
fél gránátalma,
fél csésze mentalevél,
1 citrom leve,
3 ek olívaolaj,
só és bors.
Elkészítés:
A görögdinnyét kockázzuk fel, a gránátalma magjait szedjük ki, a fetasajtot pedig morzsoljuk össze. Tegyük bele az egészet egy salátástálba, óvatosan forgassuk össze, szórjuk meg a tetejét mentalevéllel, sóval és borssal, majd locsoljuk rá az olívaolajat és a citromlevet.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
4/5 Grillezett padlizsán-spenót saláta
A padlizsán és a spenót igazán egészséges zöldségek és még a húsételek mellé is remek köretet alkothatnak. A legközelebbi grillezés alkalmával készítsd el ezt a különlegességet!
Elkészítés:
A padlizsánt tisztítsuk meg, szeleteljük fel, sózzuk meg és egy kicsit hagyjuk pihenni, hadd eresszen levet és elveszítse kesernyés ízét. Ezt követően locsoljuk meg olívaolajjal és grillrácson süssük át.
Közben készítsük el az öntetet: keverjük el a hozzávalókat egy kis tálban. A grillezett padlizsánszeleteket tegyük bele egy salátástálba, szórjuk rá a spenótleveket és hintsük meg a felaprított fűszernövényekkel, a mentával, a petrezselyemmel, az oregánóval és a mogyoróhagymával. Végül locsoljuk meg az öntettel és máris kész.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
VIDEO A legerősebb csillagjegy párosok, akik tökéletes házastársak lesznek