Finomliszt, rétesliszt, kenyérliszt, rozsliszt, durumliszt, kukoricaliszt, rizsliszt – még elolvasni is fárasztó, nemhogy kívülről tudni, melyik mire való, mire érdemes használni. Az alábbiakban adunk néhány tippet, és arról is lesz szó, hogy pontosan miből is készülnek a különböző lisztfélék.
2/7 Rétesliszt
A rétesliszt is a búzalisztek közé tartozik. A finomliszttől az különbözteti meg, hogy bár ugyanúgy csak a magbelsőt használják a készítéséhez, durvábban darálják. A réteslisztet már a neve is elárulja: elsősorban rétesek készítéséhez érdemes használni, de nem lesz rossz vele a pogácsa vagy a piskóta sem. Az olyan húsoknál és halaknál, ahol csak liszttel panírozol, szintén inkább ezt használd a finomliszttel ellentétben. Nokedli és galuska is tökéletesen készíthető belőle.
Előfordul, hogy a legjobb eredményt a finomliszt és rétesliszt keverése adja, de ha csak réteslisztet használsz, figyelj az arányokra, mert ez kevesebb vizet vesz fel, mint a finomliszt.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!