Finomliszt, rétesliszt, kenyérliszt, rozsliszt, durumliszt, kukoricaliszt, rizsliszt – még elolvasni is fárasztó, nemhogy kívülről tudni, melyik mire való, mire érdemes használni. Az alábbiakban adunk néhány tippet, és arról is lesz szó, hogy pontosan miből is készülnek a különböző lisztfélék.
1/7 Finomliszt
A finomliszt búzából készül, ami az egyik leggyakrabban használt gabonaféle. Rendszerint a finomlisztet egészségtelennek minősítjük, ami azért van, mert a búzának csakis a magbelső részét használják fel hozzá, amiben nagyjából semmi hasznos tápanyag nincs. A finomliszt világos, nagyon finom szemű, és rengeteg mindenre használható.
Szokták sűrítéshez alkalmazni, de panírozáshoz, palacsintasütéshez, kalácsokhoz, kelt tésztához, és egyéb süteményekhez is tökéletes. Valóban nem a legegészségesebb lisztféle, de ha klasszikus receptet szeretnél elkészíteni, általában érdemes ilyet használni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!