A legfontosabb kellékek, amik nem hiányozhatnak egy neszeszerből

A legfontosabb kellékek, amik nem hiányozhatnak egy neszeszerből

Címlap / Stílus / Arc / A legfontosabb kellékek, amik nem hiányozhatnak egy neszeszerből

Alapvetően a neszeszer az, ami egy táskából nem kerülhet ki. Illetve csak akkor, ha épp használatban van. De, hogy a tartalma minden esetben hiánytalanul meg van –e, az a reggeli rohanáson is múlik. Listát készítettünk arról, hogy melyek azok a felszerelések, amiknek mindig kéznél kell lenni ahhoz, hogy soha ne jöjj zavarba. Hogy könnyedén fel tudd dobni az alkalomhoz illő sminkedet, legyen szó akár egy nappali, buli vagy éppen egy randi sminkről.

– hidratáló krémek 

Bőrünk szépségének megőrzéséért szerezzünk be egy bőrtípusunknak megfelelő nappali és éjszakai krémet. Figyeljünk arra, hogy a nappali krémben legyen fényvédő, mivel fontos, hogy a krém a nap káros sugaraitól is megvédje bőrünket.

Azért is használjunk külön éjszakai krémet, mert azokban a termékekben sokkal komplexebb összetevők vannak, amik az éjszaka folyamán hatékonyabban fejtik ki hatásukat.

– szemkörnyékápoló

Mivel a szem alatti bőr a legvékonyabb az arcunkon hamar elveszíti rugalmasságát. Szerezzünk be egy E-vitaminos szemkörnyékápolót, vagy szemránckrémet, hogy ennek a bőrfelületnek a rugalmasságát sokáig megőrizhessük!

– BB krém vagy alapozó

Ha nyárról van szó, akkor abszolút BB krém párti vagyok, ha télről van szó, akkor az alapozó mellett voksolok. Az esetleges bőrhibák korrigálására alap felszerelésünk az alapozó, mellyel szép egyenletes bőrt tudunk elkészíteni. Ha vékonyabb fedésre vágytok, de nem akartok külön BB krémet beszerezni, akkor keverjétek össze az alapozót egy kevés nappali hidratáló krémmel.

– szem alatti korrektor 

A szemünk alatti karikák, vagy sötét foltok eltüntetésére szerezzünk be egy erre való speciális korrektort. Ha már kívánja a bőrünk, akkor a korrektor tartalmazzon ránctalanítót is, és esetleg fényvisszaverő pingmenteket. Erre a területre mindig az alapozótok színénél egy árnyalattal világosabb színt válasszatok, hiszen ez a titka annak, hogy frissebbnek tűnjön a tekintetünk.

– szemhéjbázis

Ahhoz, hogy a smink a nap végéig ott maradjon, ahová azt felkentétek, kötelező beszereznetek egy báziskrémet. Ezt a terméket a szemkörnyékápoló fölé, a szemhéjfesték alá kell felhordani. Aki kipróbálta már ezt a bázist, sosem akarja majd letenni.

– tus

A jó öreg tus! Szerintem mindenki kísérletezett már a tusfajták használatával.

Nekem megvan a favoritom és ő az, akit mindig és minden körülmények között meghúzok magamnak.

– natúr sminkpaletta

Léteznek nagyon cuki, összeválogatott natúr színekből álló paletták, amik kicsi helyen elférnek és biztosan van bennük fekete, bézs és barna szín. Alapdarab!

– szemöldökpor

Alapdarabként tüntetem fel, de nem mindenkinek szükséges. Manapság sokkal trendibb a vastag és határozott szemöldök. Viszont ez nem mindenkinek adatik meg, ezért jó, ha kéznél van egy matt barna szemöldökfestő por.

– szempillaspirál

Én nem ismerek olyan hölgyet, akinek ne lenne szempillaspirálja. Ez az a termék, amivel varázsolni lehet! Tudjuk milyen érzés az, amikor két percünk van sminkelni. Ebben a helyzetben én mindig a spirálomat hívom segítségül, ami bociszemeket varázsol nekem. 

– ajakbalzsam

Nincs annál kellemetlenebb látvány, mint amikor valakinek cserepes a szája. Ilyenkor még a rúzs is iszonyatosan mutat az ajkakon. Alap, hogy ajakbalzsam legyen mindenkinél!

– rúzs

Itt szerepelhetett volna a szájfény is, de manapság trendibb egy matt rúzs, mint egy csillogós szájfény. Az én korall rúzsom mindig a táskámban van 🙂

– porpúder

Ahhoz, hogy fixálni tudjuk az alapozónkat, szerezzünk be egy kompakt vagy por állagú púdert. Ráadásul ezzel a termékkel a kellemetlen fénylést is elkerülhetjük az arcon.

– pirosító

Egy téli napon mi is lehelhetne életet a megjelenésünkbe, mint a kedvenc pirosítónk. A bőrtípusunknak megfelelő árnyalatú pirosító szintén a sminktáskánk elengedhetetlen része kell, hogy legyen.

– ecsetek

Én hét különböző típusú ecsetet szoktam javasolni, amelyekkel már bármit el tudunk készíteni magunknak. Pirosító- és púderecset, vékony ferde ecset, ajak ecset, satírozó ecset, szemhéjfestő ecset, alapozó ecset.

Ha ezeknek a termékeknek birtokában vagy, nem állíthat meg senki abban, hogy nap mint nap tündökölj!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást