Az ősz nem csak a természet változásairól és a hűvösebb időről szól, hanem arról is, hogy a konyhában újra felfedezzük azokat az ízeket és alapanyagokat, amik csak ebben az évszakban érhetők el. A szilva az egyik ilyen különlegesség, és reméljük, hogy ezekkel a receptekkel még jobban ki tudod használni ezt a gyümölcsöt. Jó sütögetést és édes őszt kívánunk!
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
1/3 Szilvás pite
Hozzávalók:
300 g liszt, 150 g vaj, 100 g porcukor, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 1 csipet só, 500 g szilva (kimagozva és negyedekre vágva), 3 evőkanál barna cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés: A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Egy tálban keverd össze a lisztet, a porcukrot és a sütőport. Add hozzá a vajat és gyúrd össze, amíg morzsás állagot nem kapsz. Keverd hozzá a tojásokat és dolgozd össze, amíg egy sima tésztát nem kapsz. Nyújtsd ki a tésztát egy piteformában. A szilvákat tedd egy tálba, szórd meg barna cukorral és fahéjjal, majd keverd össze. Terítsd a szilvákat a tésztára. Tedd a sütőbe és süsd körülbelül 35-40 percig. Hagyd hűlni, majd szeleteld fel és tálald.