Életmód / Receptek / Táplálkozás

A legfinomabb mártás, amit valaha ettél

A legfinomabb mártás, amit valaha ettél

A fanyar ízek kedvelőinek ajánlom ezt a gyermekkoromat idéző finom mártást.

Hozzávalók:

50 dkg egres 1 evőkanál barnacukor 1 kis pohár sovány tejföl 1 evőkanál liszt só 2 dkg vaj fél citrom héja és leve

Elkészítés:

A megtisztított egrest a barnacukorral és citromhéjjal 15-20 perc alatt puhára főzzük.

A megmosott citrom héját nagyon vékonyan hámozzuk le, a fehér rész nélkül.

A tejfölben elkeverjük az evőkanálnyi lisztet. Behabarjuk vele a mártást.

Picit megsózzuk, citromlével ízesítjük.

Hozzáadjuk a vajat, amitől finomabb és fényesebb lesz.

Főtt és sült húsokhoz is adhatjuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást