A legfinomabb joghurtos kivitorta

A legfinomabb joghurtos kivitorta

Címlap / Életmód / Receptek / A legfinomabb joghurtos kivitorta

A kiviből sokféle édességet készíthetünk. A legegyszerűbb, ha gyümölcssalátába tesszük, vagy joghurttal és mézzel összeturmixolva fogyasztjuk. Most azonban egy ellenállhatatlan kivitorta receptjét mutatjuk be, amit könnyű joghurtos krémmel készítettünk.

Hozzávalók:
A tésztához: 10 dkg vaj 8 dkg cukor 10 dkg búzaliszt 10 dkg mandulaliszt (porrá zúzott mandulamag) 1 sütőpor margarin a tortaforma (piteforma) kikenéséhez   A tetejére: 6 dl joghurt  3 tojás 18 dkg cukor 1 citrom 12 levél zselatin 4 evőkanál forró víz 25 dkg tejszín 4 kivi   Elkészítés:
1. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát (piteformát) kenjünk ki margarinnal. A hozzávalókat keverjük össze robotgéppel, amíg morzsás állagú tésztát kapunk. Nyomkodjuk a tésztát a tortaforma aljához, majd tegyük be a hideg sütőbe. A sütőt állítsuk 200 fokosra (ha gázsütő, akkor 3-as fokozatúra), és süssük kb. 25 percig. Ezután vegyük ki a tortaformából, és hagyjuk kihűlni. 
2. A töltelékhez a joghurtot keverjük össze a tojássárgákkal, a citromlével és a citrom reszelt héjával. A zselatinlapokból készítsünk zselét forró víz hozzáadásával a csomagolásán olvasható utasítások szerint. Óvatosan keverjük össze a joghurtos masszával. A joghurtos masszát addig hűtsük, amíg félig megszilárdult krém nem lesz belőle. 
3. A tojásfehérjéket verjük fel. A tejszín ¾-éből verjünk kemény habot. A kétféle habot keverjük óvatosan a joghurtos masszához. A kiviket hámozzuk meg és karikázzuk fel, a karikák felét vágjuk négy részre.    4. A kisütött tortalapra rakjuk rá a kivikarikákat, az egészet vegyük körbe egy kapcsos tortaformával, majd a torta tetejére kenjük rá a joghurtkrémet. Tegyük be a hűtőszekrénybe, és hagyjuk megdermedni. Vegyük ki, óvatosan szedjük le a torta alját, a torta oldalára kenjük rá a maradék tejszínből felvert habot, és díszítsük fel a négybe vágott kividarabokkal.   

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást