A legfinomabb cseresznyés sütemény receptje, könnyű kevert tésztából

A legfinomabb cseresznyés sütemény receptje, könnyű kevert tésztából

Címlap / Életmód / Receptek / A legfinomabb cseresznyés sütemény receptje, könnyű kevert tésztából

Gyors és finom cseresznyés pite jellegű sütemény, aminek a vajtól és a tejtől omlós, könnyed tésztája van. Bármilyen édesen savanyú gyümölcsből is elkészíthetjük.

Hozzávalók:
50 dkg kimagzott cseresznye (meggy, barack, alma és egyéb gyümölcs is lehet) 25 dkg liszt
fél csomag sütőpor 20 dkg porcukor 10 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor 2 tojás 250 ml tej negyed kiskanál só fél kiskanál fahéj 
 

Elkészítés:

1. A cseresznyét kimagozzuk és papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges nedvességet leittassuk róla. Közben a sütőt előmelegítjük 190 C-ra.

2. A puha (szoba-hőmérsékletű) vajat mixer segítségével habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a két tojást is. Amikor könnyű, homogén állagú lesz, hozzákeverjük a tejet, a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat. Krémes állagú tésztát kell kapjunk.

3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd megszórjuk egyenletesen a kimagzott cseresznyével. Kb. 30 perc alatt aranybarnára sül, hurkapálcikával teszteljük. Még melegen szórjuk meg porcukorral és szeleteljük négyzet formákra. A család és a vendégek kedvence lesz!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást