A legdurvább dolog, ami egy randin megtörténhet

A legdurvább dolog, ami egy randin megtörténhet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A legdurvább dolog, ami egy randin megtörténhet

A randevúk igazán mérvadóak a kapcsolat alakulásakor, hiszen ezalatt a néhány óra alatt kelthetünk rendkívül pozitív, és nagyon negatív benyomást is. Bár alapvetően a beszélgetéssel, kommunikációval deríthetünk fényt a másik tulajdonságaira, tetteink is minősítenek minket. Mit utálnak a legjobban a férfiak?

Ha túl sokáig váratod

Azért vannak az időpontok, hogy tartsuk magunkat hozzájuk, hiszen az egyik legjobb módja, hogy azonnal kivívjuk az ellenszenvet, ha elkésünk a találkáról.

Ezzel rögvest azt üzened, hogy nem tiszteled a másikat, és ha nem kérsz sűrűn bocsánatot tőle, úgy azt is elérheted, hogy magában duzzogjon és így tönkretegye az estét.

Manapság már nem divat késni, legfeljebb néhány percet várakoztathatod a partneredet, éppen annyit, hogy ne neked kelljen egyedül ácsorogni a megbeszélt helyen. 

Ugyanígy, ha kikéredzkedsz mosdóba, ott se maradj túl sokáig, mert nyilván neked is kellemetlen lenne, ha az étteremben egyedül kellene ücsörögnöd, mert a partnered már negyed órája sminkel (legalábbis jó esetben erre a ténykedésre gondolsz).

Ha nem vagy hajlandó enni

Amikor meghívnak egy randevúra, akkor szeretnének vendégül látni, és amikor elfogadod a meghívást, akkor a partnerek arra asszociálnak, hogy eleget teszel a kérésnek.

Sok esetben előre tudod, mi vár rád a randevún, így ha előre bejelentik a vacsorát, akkor nem illik azt helyben megvétózni.

Ezt értsd úgy, hogy a diétádra nem akkor kell felhívni a figyelmet, amikor beültök egy pizzériába, vagy steakbárba, és azt sem szükséges bejelentened este hétkor, hogy te már hat után nem eszel semmit.

Ennél jobban már csak azt utálják a férfiak, ha „nagy muszájból” megrendeled a vacsorát, majd csak turkálsz az ételben, vagy teljesen elzárkózol, és a partnered egyedül kénytelen enni.

Ezzel agyoncsapod a hangulatot és elutasítod az ő gálánsságát, ez pedig roppantul idegesítheti.

Ha telefonálsz, előveszed a mobilodat

Manapság már alapkelléknek bizonyul a telefonunk, gyakorlatilag egy tapodtat sem teszünk e létfontosságú kommunikációs eszköz nélkül, amivel addig nincs is baj, amíg a rendeltetésének megfelelően használjuk.

Ez azt jelenti, hogy a randevún egyáltalán nem vesszük elő, sőt, megtiszteljük azzal a másikat, hogy lenémítjuk, és még véletlenül sem kezdünk el csevegni senkivel, miközben éppen ismerkedünk.

Ez az egyik legnagyobb tiszteletlenség, amit elkövethetsz egy randevún, azt pedig reméljük, mondani sem kell, hogy a játéknak, internetezésnek sincs helye abban a néhány órában. 

Az a legjobb, ha elő sem veszed a telefonodat, legfeljebb addig, amíg számot cseréltek, egyébiránt vésztartalékként pihenjen a táskádban.

Ha megpróbálod irányítani a randit

Nyilvánvalóan akadnak olyan férfiak, akik egy kis ösztökélésre, noszogatásra szorulnak, de nem ez az átlag.

Azok, akik bátorkodnak elhívni randevúra, általában kellő önbizalommal rendelkeznek ahhoz is, hogy irányítsák az estét, és rossz néven veszik, ha megpróbálod ezt elutasítani.

Persze, nem arról van szó, hogy rendeld alá magadat a partnerednek, de nem túl szerencsés, ha folyton kitérsz a válaszadás elől, majd azonnal más témára tereled a szót egy új kérdéssel.

Az sem esik jól a férfiaknak, ha úgy próbálod irányítani a randevút, hogy te vagy a meghívott fél, hiszen így keresztülhúzod a számításaikat.

Próbáld a vehemenciádat arra az alkalomra tartogatni, amikor te szervezed a randevút, ha elfogadtad a meghívást, alkalmazkodj az aktuális forgatókönyvhöz.

Ha nem hagyod, hogy fizessen

Sok országban bevett szokás, hogy a nők nem hagyják a férfit fizetni a randevún, aminek többek között a magasabb átlagkereset az oka, illetve az, hogy a modern nők nem szeretnék azt érezni, bármivel is tartoznak.

Ez persze roppant módon bántani tudja a férfiúi önérzetet, ahogy az is, ha túlzásba esel a fogyasztást illetően, majd elvárod, hogy mindent ő fizessen.

Meg kell találni az arany középutat: úgy válassz vacsorát, hogy neked se legyen gond azt kifizetni, majd az este végén ajánld fel, hogy te is beszállsz a költségekbe.

Egy jól sikerült randevún úgyis el fogják utasítani ezt a lehetőséget, te pedig ne erőltesd az akaratodat, hagyd magad megvendégelni.

Nincs abban semmi rossz, ha elfogadsz egy meghívást és jól érzed magadat, emiatt nem tartozol sem anyagilag, sem természetben. 

Ha túl határozottan elutasítod

Az általánosan elfogadott szabály szerint a harmadik találka mérvadó az együttlétet illetően, de jól tudjuk, ez nem ilyen egyszerű.

Vannak, akik életre szóló szerelemre tesznek szert úgy, hogy az első alkalommal az ágyban kötnek ki, mások hiába próbálnak mindent jól csinálni, valahogy sosem alakul úgy az este, ahogy szeretnék.

Az is sokat számít, hogy régi ismerősökként ültök le vacsorázni, vagy éppen vakrandin vesztek részt… 

Az mindenesetre biztos, hogy a nyílt és túl határozott elutasítás elveszi a férfiak önbizalmát és a kedvét is a későbbi próbálkozástól.

Ha már a randevú elején közlöd, hogy „ne számítson semmire ma esete”, akkor azzal érthető módon megfagyasztod a hangulatot. Várd meg, próbálkozik-e egyáltalán, s ha igen, akkor is utasítsd el kedvesen.

Akkor is legyél vele tapintatos, ha nem szeretnél tőle semmit a későbbiekben, ne rombold porig az önbizalmát csak azért, mert neked nem jött be.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!