Amikor nem fogyni akarsz: Így hízz egészségesen

Amikor nem fogyni akarsz: Így hízz egészségesen

Címlap / Életmód / Amikor nem fogyni akarsz: Így hízz egészségesen

Nagyon-nagyon sok nő fogyókúrázik, sokan egész életükben elégedetlenek a plusz kilóikkal. Mások viszont mindent megadnának azért, ha néhány kiló felszaladna rájuk. Nekik sincs könnyű dolguk, de van egy jó hírünk. A kihívás kivitelezhető, ráadásul van egészséges módja is.

Az alacsony testsúly is lehet probléma?

Bizonyára sokan furcsán néznek, ha olyannal találkoznak, aki hízni szeretne. Nehéz ugyanis elképzelni, hogy valakinek gond lehet az, hogy sovány. Pedig sokan vannak ezzel így. A soványság, azaz az alacsony testtömeg lehet kóros is, és nagyon sok oka lehet. Ilyen az, ha keveset eszel, nem megfelelő minőségű és mennyiségű ételt fogyasztasz, esetleg koplalsz, valamilyen okból nagy az energiafelhasználásod, amit nem tudsz pótolni.

Léteznek különböző felszívódási problémák is, amelyek lehetetlenné teszik a hízást, vagy betegségek, amelyek következtében nagymértékű fogyás következik be. Ugyanakkor a soványságnak nemcsak testi, hanem lelki, mentális okai is lehetnek. A bulimia vagy az anorexia mindenki számára ismert fogalmak. Komoly betegségek, amelyek szinte lehetetlenné teszik a kilók megtapadását.

Mivel a soványságnak nagyon sok oka lehet, mielőtt belekezdenél egy hízókúrába, jó, ha tisztázod magadban, hogy mi az oka annak, hogy eddig nem sikerül felszedned azt a pár kilót. Sokkal könnyebb úgy elindulni, ha tudod, lelki vagy testi okokból nem tudsz hízni. 

Ezekre figyelj!

  • Kérd táplálkozási tanácsadó segítségét! Ő felméri, hogy hol tartasz, és segít kitűzni az egészséges célt.
  • Ne kezdj bele semmilyen drasztikus diétába! Ezek nem mozdítják elő a sikeredet.
  • Kerüld a stresszt!
  • Figyelj a rendszeres étkezésre!
  • Arra törekedj, hogy egy-egy étkezés alkalmával ne nehezedj el, hanem érezd jól magad.
  • Mozogj rendszeresen, hogy a kilók hasznos kilók legyenek, ne csak rádtelepedett zsír!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»